Szerinted az alábbi mit jelent? Fontos!
“A szegény embereknek nagy tevéjük van,
a gazdagoknak nagy könyvtára”
Ha esetleg letudodnád nekem írni hogy mi ennek a szövegnek a mondandója, azt nagyon megköszönném!
2Kor 6,10
Mint bánkódók, noha mindig örvendezők; mint szegények, de sokakat gazdagítók; mint semmi nélkül valók, és mindennel bírók.
Szó szerinti értelmezésben:
Egy nagy tv 100-150 ezer, de lehet olcsóbban is venni. Megveszed egyszer, hitelre, fizeted a törlesztőt és annyi. A könyv ehhez képest nagyon drága. Nem egy könyv, hanem mondjuk mire összevásárol az ember 50-100+ darabot az már több, mint a tv ára.
(Nekem pl. nagy tvm van, de szegényes a könyvtáram. Olcsóbb a könyvtár, mint megvenni a könyvet. Pedig nagyon szeretnék nagyobb könyvtárat, de még antikvár könyvvekkel is számolva, több 100-es kiadás lenne mindent megvenni, amit szeretnék)
Átvitt értelemben és igazából szerintem ez a lényeg:
Az érzelmileg, értelmileg szegény ember a tv-ből kulturálódik. Az okos, bölcs tudásban gazdag ember pedig könyvekkel.
3+ Ez nagyon ide kívánkozik még:
Jel 3,17
Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!