A talársapka miért olyan amilyen?
Engem leginkább a piramisra emlékeztet a madzagon lógó golyó bojttal ha felemeljük akkor a mindent látó szemre halyaz. Vagyis az érettségivel léptél a piramis legalsó szintjére. Ezt jelképezi szerintem.
Tehát lényegét tekintve az érettségizettre rárakják a talársapkát jelképezvén hogy elkészült egy újabb agymosott rabszolgája a háttérhatalomnak.
És a sok tudatlan szerencsétlen mindettől boldog.
Elképesztő mennyire beletrafáltál.
Nálunk ez mindennapi szállóige :
" És megint eltelt egy nap hogy nem használtam a másodfokú egyenlet megoldó képletét . "
És ezt amióta az iskolát befejeztem így van.
Agymosás alatt a teljességgel haszontalan lexikális tudás végnélküli erőltetését, a feltétel nélküli tekintélyelvűségre való nevelést és a kritikus gondolkodásra való nevelés tűzzel vassal való irtását értem.
Úgy látszik az agy mosás szóval nem vagy tisztában. Olyan ez például mintha mondjuk egy Mont Blanc mászásra indulnál egy vezetővel aki a megelőző felkészítésnél kiemelt fontossággal beszélne a cipőfűző fontosságáról, szinéről anyagáról. Majd ezt követően a túrabot alján lévő kis kopó pucuka meglétének fontosságáról alakjáról stb.
Agymosás tehát leginkább a fontossági sorrend szándékos torzítása és mellé a tartalmi kérdések negválasztásában rejlik tehát fontos dolgokról nem tanítanak, fölösleges dolgokat viszont jó sokáig. Így az értékrended is teljes mértékben torzul. Ha te ezt a jelenséget nem érted, nem hiszed az a te bajod de jobb.
Én alapvetően a talársapka szimbolikájáról érdeklődnék.
Nézd meg: Princ Ea , Vádolom az iskolarendszert. Pár perc ébresztő
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!