Szerintetek gyerekes egy kitűzőkkel teli táska?
Vagyis szerinted ha valaki huszas éveire nem válik full átlagossá hanem megörzi a stílusát akkor gyerekes.
Csak úgy megemlíteném hogy a legtöbb gothot életkorra lebontva szerintem a huszonéves korosztályban találod.
Sokan tizen évesen még csak a babybat korszakukat élik. És ilyenkor kisérletezgetnek sokszor szar cuccokban vannak mert nyilván tiniként nehezen megfizethető egy normális anyagú nem jelmezszerű goth cucc. A zenei izlésük is ilyenkor csiszolódik.
StrigoiUpir
Inkább úgy fogalmaznék, hogy mire kikerül az iskolapadból, de miért feltételezed, hogy valaki nem öltözik neobarokk gyászhuszárnak, az átlagos? Vagy valaki, aki teljesen aláveti magát egy divathóbortnak, az stílusos?
A kamaszoknál szokás, hogy külsőségekben akarnak egyszerre klikkesedni, miközben egyénieskednek. Tudod, hogy hány középiskolás haverom volt, aki azt mondta, örök életére atomrocker lesz és bakancsban, talpig feketében, hosszú hajjal éli le az életét? És tudod, hogy hányan maradtak tényleg olyanok küllemben? Kb. csak azok, akik semmi mást nem tudtak felmutatni az életükben. Egy felnőtt nem külsőségekben éli meg az egyéniségét.
Persze, manapság az ilyen divathóbortok követése borzasztóan kitolódott. Az emberek manapság kamaszok maradnak néha akár a 30-as éveik elejéig.
A goth nem egy diavathóbort hanem egy igencsak szerteágazó szubkultúra.
Saját vizualítással zenével irodalommal.
Nem minden goth hord neobarokk ruhákat.
Mert az egész irányzaton belül is rengeteg alág van.
Amúgy hála a jó égnek, leendő képzőművészként, megengedhetem magamnak hogy úgy öltözek ahogyan csak jól esik. És ne egy besavanyodott egyen emberként nézzek ki
És én fekete fűzős ruhákban érzem jól magamat
Nem, nem csak azért mert a goth szubkultúra közel áll hozzám
Mindig is tetszettek az ilyen ruhák. Már egészen gyerekként is imádtam a régi korok divatját öltözködését.
Egyszerűen azért egyedibb sok "extrémebb" stílusú ember külsőre, mint a nagy többség mert sokan vagy varratják a cuccaikat vagy pedig külföldről rendelik. Nem a fast fashion plázaboltokból öltözködnek.
Szerintem nem gothnak lenni hanem itélkezni gyerekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!