Mikor lesz ilyen idő?
Hogy hány foktól azt te tudod, hogy nálad mi az a határ, amit el tudsz pulcsi nélkül viselni.
Itt találsz táblázatot, tehát kb. be tudod lőni mikor lesz olyan idő, ami neked megfelel. Azt is vedd figyelembe, hogy eleinte a déli órakban ugyan tavasszal nem kell pulóver, de kora este, és reggel még kell, de a minimum és maximum hőmérsékletről is találsz infót itt.
Üdv!

> Illetve hány foktól mondható ez?
Ez szubjektív. Van, aki 15 °C-ban jól érzi magát egy szál pólóban, van aki meg 20 °C-ban is pulóvert húz. Ezt neked kell tudnod, illetve neked kell kikísérletezned.
> Magyarországon körülbelül mikor van olyan idő, hogy elég egy hosszú nadrág, póló
Hogy idén mikor lesz, azt nem tudjuk. Időjárás előrejelzést maximum 7-10 napra előre tudunk készíteni. Hogy általában mikor milyen az átlaghőmérséklet, azt meg lehet találni. Pl. lásd az első válaszoló linkjét, vagy ezt:
(Persze a hőmérséklet esetén sem mindegy, hogy Budapest belvárosáról van szó, vagy egy erdőről. Illetve más tényezők is befolyásolják a hőérzetet, mint pl. a szél, a páratartalom.)
Ez persze az átlag, egy adott év, illetve egy adott nap időjárása jelentősen eltér az átlagtól. Mint láthatod, Budapesten márciusban mértek már +25,4 °C-ot is, meg -15,1 °C-ot is.

Ez miért tudomány kategória? Rakd fel inkább a tenyérjóslásba...
Szerintem te rakod fel egyedül ezeket a "Miért ilyen az időjárás" kérdéseket... rém fárasztó.

Szerintem kb 20-21 fok körül lehet.
Egyébként érdekes; én már megfigyeltem azt, hogyha pl 12 fok van, és süt a nap, jobban érzem magam, és kevésbé fázom, mintha 24 fok van és, be van borulva. Arra mondjuk nem emlékszem , hogy fújt -e a szél, talán időnként feltámadhatott picit. Tehát annál az esetnél, annál a konkrét esetnél. De szal nem emlékszem, hogy a szél fújt-e , de hogy borult volt, az tuti. Amúgy túl nagy szélben nem szeretek kint lenni, szal maximum egy kis szellő volt. Szal ott 24 fok volt , és nem sütött a nap, és fáztam, míg amikor csak 12 fok volt, és sütött a nap akkor nem; vagy csak még minimálisabban. Egyébként én arra gondolok,hogyha pl szél van, akkor széllel együtt van olyan fok. De akkoris, 12 fok volt, és nem fáztam, szépen sütött a nap, 24 fok volt és borult idő, és fáztam.
Nem azt kértem, hogy mondjátok meg milyen idő lesz 2019 április 17-én 14:51 perckor :) Csak egy átlagot kértem, hogy Magyarországon mikor jön el az az idő, amikor nem kell vastagon öltözni. Nyilván mindig van 1-2 kivétel, de úgy átlagban szerintem a legtöbb ember ugyanúgy érzi a hideget, és meleget, pl nyáron a melegben szinte mindenkin rövidnadrág és póló (vagy az se) van, ősszel pedig fokozatosan mindenki fel vesz egy pulcsit, vagy kardigánt. Akkor felteszem így a kérdést, Magyarországon az eddigi tapasztalatok alapján mikor jön el ez az idő, amikor 20-25 fok közé esik a hőmérséklet? Minden évben változhat, de átlag akkor is van :)
#3 Miért, te milyen kategóriába raktad volna be? Én is bajban voltam vele, 5 percig keresgéltem itt, de most nyilván nem egy szexualitás kategóriába rakom be, ez volt a legmegfelelőbb. Te melyikbe raktad volna ezen kívűl? :) Miből gondolod, hogy én írom ki ezeket? Nyugodtan írj privátot mindegyik kérdezőnek, csodálkozol ha egynél több felhasználó ír vissza. Egyébként neked fárasztó, de volt időd kommentelni, értem. Na a kérdésemet pont ezeknek az embereknek raktam ki ide, akik unatkoznak és van kedvük válaszolni - kár, hogy te nem segítőkész céllal írtál. Na, de további jó unatkozást neked :)

Ez nagyon változó. Volt már, hogy március 30.án esett a hó és csak éprilis közepétől jött a jó idő. Az idén pedig már február végén 17-20 fok volt ami nekem már elég volt ahoz, hogy ne vegyek kabátot. A tavasz nagyon változékony nem lehet kimondnai konkrétan mikortól, mert frontok jönnek mennek. Április főleg változékony egyiknap 20 fok másnap hideg 8 fok.
Szóval a kérdésdre a válaszom valamikor március és május között jön el ez az időszak, de májusban is jönnek majd a fagyosszentek amikor akár -5 fok is lehet hajnalba meg a májusi lehűlések akkor megint melegebb ruha kell. Szóval az, hogy az egyik nap nem kell pulcsi nem jelenti azt, hogy a következő nap nem fog kelleni még téli kabát is
Egy kontinetnális éghajlatú országban semmi sem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!