Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mikor lesz ilyen idő?

Mikor lesz ilyen idő?

Figyelt kérdés
Magyarországon körülbelül mikor van olyan idő, hogy elég egy hosszú nadrág, póló nagyon vészhelyzetben egy vékony pulcsi? Illetve hány foktól mondható ez?

2019. márc. 10. 13:20
 1/10 anonim válasza:

Hogy hány foktól azt te tudod, hogy nálad mi az a határ, amit el tudsz pulcsi nélkül viselni.

[link]

Itt találsz táblázatot, tehát kb. be tudod lőni mikor lesz olyan idő, ami neked megfelel. Azt is vedd figyelembe, hogy eleinte a déli órakban ugyan tavasszal nem kell pulóver, de kora este, és reggel még kell, de a minimum és maximum hőmérsékletről is találsz infót itt.

Üdv!

2019. márc. 10. 13:34
 2/10 2*Sü ***** válasza:

> Illetve hány foktól mondható ez?

Ez szubjektív. Van, aki 15 °C-ban jól érzi magát egy szál pólóban, van aki meg 20 °C-ban is pulóvert húz. Ezt neked kell tudnod, illetve neked kell kikísérletezned.

> Magyarországon körülbelül mikor van olyan idő, hogy elég egy hosszú nadrág, póló

Hogy idén mikor lesz, azt nem tudjuk. Időjárás előrejelzést maximum 7-10 napra előre tudunk készíteni. Hogy általában mikor milyen az átlaghőmérséklet, azt meg lehet találni. Pl. lásd az első válaszoló linkjét, vagy ezt:

[link]

(Persze a hőmérséklet esetén sem mindegy, hogy Budapest belvárosáról van szó, vagy egy erdőről. Illetve más tényezők is befolyásolják a hőérzetet, mint pl. a szél, a páratartalom.)

Ez persze az átlag, egy adott év, illetve egy adott nap időjárása jelentősen eltér az átlagtól. Mint láthatod, Budapesten márciusban mértek már +25,4 °C-ot is, meg -15,1 °C-ot is.

2019. márc. 10. 14:00
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez miért tudomány kategória? Rakd fel inkább a tenyérjóslásba...

Szerintem te rakod fel egyedül ezeket a "Miért ilyen az időjárás" kérdéseket... rém fárasztó.

2019. márc. 10. 14:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem kb 20-21 fok körül lehet.

Egyébként érdekes; én már megfigyeltem azt, hogyha pl 12 fok van, és süt a nap, jobban érzem magam, és kevésbé fázom, mintha 24 fok van és, be van borulva. Arra mondjuk nem emlékszem , hogy fújt -e a szél, talán időnként feltámadhatott picit. Tehát annál az esetnél, annál a konkrét esetnél. De szal nem emlékszem, hogy a szél fújt-e , de hogy borult volt, az tuti. Amúgy túl nagy szélben nem szeretek kint lenni, szal maximum egy kis szellő volt. Szal ott 24 fok volt , és nem sütött a nap, és fáztam, míg amikor csak 12 fok volt, és sütött a nap akkor nem; vagy csak még minimálisabban. Egyébként én arra gondolok,hogyha pl szél van, akkor széllel együtt van olyan fok. De akkoris, 12 fok volt, és nem fáztam, szépen sütött a nap, 24 fok volt és borult idő, és fáztam.

2019. márc. 10. 14:39
 5/10 anonim válasza:
#3, mert a meteorológia nem tudomány?
2019. márc. 10. 14:46
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem azt kértem, hogy mondjátok meg milyen idő lesz 2019 április 17-én 14:51 perckor :) Csak egy átlagot kértem, hogy Magyarországon mikor jön el az az idő, amikor nem kell vastagon öltözni. Nyilván mindig van 1-2 kivétel, de úgy átlagban szerintem a legtöbb ember ugyanúgy érzi a hideget, és meleget, pl nyáron a melegben szinte mindenkin rövidnadrág és póló (vagy az se) van, ősszel pedig fokozatosan mindenki fel vesz egy pulcsit, vagy kardigánt. Akkor felteszem így a kérdést, Magyarországon az eddigi tapasztalatok alapján mikor jön el ez az idő, amikor 20-25 fok közé esik a hőmérséklet? Minden évben változhat, de átlag akkor is van :)

#3 Miért, te milyen kategóriába raktad volna be? Én is bajban voltam vele, 5 percig keresgéltem itt, de most nyilván nem egy szexualitás kategóriába rakom be, ez volt a legmegfelelőbb. Te melyikbe raktad volna ezen kívűl? :) Miből gondolod, hogy én írom ki ezeket? Nyugodtan írj privátot mindegyik kérdezőnek, csodálkozol ha egynél több felhasználó ír vissza. Egyébként neked fárasztó, de volt időd kommentelni, értem. Na a kérdésemet pont ezeknek az embereknek raktam ki ide, akik unatkoznak és van kedvük válaszolni - kár, hogy te nem segítőkész céllal írtál. Na, de további jó unatkozást neked :)

2019. márc. 10. 14:55
 7/10 anonim ***** válasza:
És mit kezdesz majd az információval ?
2019. márc. 10. 20:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Csak érdekel, hogy meddig várjak a jó időig :) Szeretném előre tudni. Nem olyan nagy információ ez, nem másodperc pontosan kértem. :)
2019. márc. 10. 20:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Egyébként most nézem, a moderátorok át rakták a kérdést más kategóriába :D Igaz, most nagy hangsúlyt fektettem az öltözködésre, de szerintem inkább az időjáráson volt a hangsúly :D
2019. márc. 10. 23:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez nagyon változó. Volt már, hogy március 30.án esett a hó és csak éprilis közepétől jött a jó idő. Az idén pedig már február végén 17-20 fok volt ami nekem már elég volt ahoz, hogy ne vegyek kabátot. A tavasz nagyon változékony nem lehet kimondnai konkrétan mikortól, mert frontok jönnek mennek. Április főleg változékony egyiknap 20 fok másnap hideg 8 fok.

Szóval a kérdésdre a válaszom valamikor március és május között jön el ez az időszak, de májusban is jönnek majd a fagyosszentek amikor akár -5 fok is lehet hajnalba meg a májusi lehűlések akkor megint melegebb ruha kell. Szóval az, hogy az egyik nap nem kell pulcsi nem jelenti azt, hogy a következő nap nem fog kelleni még téli kabát is

Egy kontinetnális éghajlatú országban semmi sem biztos.

2019. márc. 11. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!