Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Állásinterjúra IT területen...

Állásinterjúra IT területen mennyire illik kiöltözni egy nőnek?

Figyelt kérdés

Most végzek az egyetemen, volt már munkám, de azok gyakornoki állások voltak. IT területen keresek nem sokára állást.

Azt olvastam több helyen, hogy érdemes kosztümben menni, de én azt kicsit túlzásnak érzem, főleg, hogy nem banki tisztviselő szeretnék lenni.

Az alábbi összeállításokra gondoltam:

1) Skinny szövet sötétkék nadrág vékony fehér csíkokkal hosszában, fehér ing, bordó elegáns blézer. Ezt körömcipővel vagy bokacsizmával.

2) Fekete vastagabb anyagú, elegáns, térdig érő ceruzaszoknya, fehér blúzzal. (De nem inggel, az olyan vizsgázós hatású.) Körömcipővel.

3) Fekete szűk, velúrbőr hatású nadrág, fehér ing, bordó blézer. Körömcipővel vagy bokacsizmával.

4) Szürke kockás szövetnadrág, fekete blúz, fekete blézer, körömcipő.

5) Fekete nadrág, világoskék ing, bordó blézer.

Többet is írtam, meg valószínű több interjúra fogok menni egymás után, így kell, hogy legyen váltás.

Tehát ilyen Business Casual (vagy annál kicsit elegánsabb) stílusra gondoltam.

Van még sötétkék szövetnadrágom blézerrel, bézs gyapjú blézerem, szürke ingem, ekrü selyemblúzom, fekete hosszított blézerem.

Szívesen meghallgatok tippeket, tapasztalatokat!

2019. jan. 29. 14:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

[link]

ilyesmi csak fekete, sokszor bársonynak nézik, szerintem kicsi elegánsabb mint egy farmer

2019. jan. 31. 12:32
 12/17 TappancsMancs ***** válasza:
Szerintem ne, bőrnek néz ki (nekem jujj).
2019. jan. 31. 20:52
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

A velúr hatású nadrágot szerintem is pihentesd. A 4-esre szavazok bokacsizmával (a bordó nem a szívem csücske, és interjúra szerintem jobbak a monokróm színek). Úgy tudom, hogy hivatalosan a lefelé sötétedő ruházat a legjobb, tehát világos felső, sötét alsó, de a legutóbbi interjúmon (bankszektor) pl. egy fekete hosszú ujjú minimál ruhában voltam, lapos hegyes orrú bokacsizmával és felvettek.

Nyári interjún voltam már ekrü minimál ruhában saruval, oda is felvettek.

(Hozzáteszem, hogy volt olyan hely, ahol én éreztem magam kellemetlenül, hogy kiöltöztem, mert egy kinyúlt kötött pulcsis emberrel kellett interjúznom.)

Az ápolt, természetes megjelenés célravezetőbb, mint magassarkúban "szerencsétlenkedni".

(Az elmúlt 1 évemből vannak ezek a tapasztalatok, mert az arról szólt, hogy megtaláljam azt a helyet, ahol jól érzem magam, egyébként nem ugrálok a munkahelyek között.)

Sok sikert!

2019. febr. 1. 22:05
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

@13:

Technikai helyeken eleg gyakori, hogy a HR nem ert a szakmahoz elegge, es ilyenkor behivnak valakit az interjura, aki igen. Viszont o lehet, hogy 10 perccel korabban tudta meg, hogy be kell ugrania, mert akivel eredetileg szamoltak ugyfelnel van/meetingen/beteg/akarmi.

2019. febr. 1. 23:44
 15/17 anonim ***** válasza:

Persze, van ilyen, de ez nem az az eset volt. HR-es nem is volt benn és napokkal korábban le volt egyeztetve, hogy mikor menjek, fél órát sem voltak hajlandóak tolni a kezdési időponton, mert péntek lesz és ők akkor korán hazamennek.

2019. febr. 2. 17:09
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mentek a zöld kezek! Nagyon hasznos volt, örülök a véleményeknek. És igen, eddigi gyakornoki pozíciós interjúimon is az volt a benyomásom, hogy beugrik valamelyik informatikus interjúztatni akinek épp nincs meeting, én meg ott idétlenkednék kiskosztümben mint aki valami más állásra jött. :D

Különben magassarkúban járok (hiteltelen "informatikus" vagyok :) na de le a sztereotípiákkal) szóval nagy gondot a körömcipő se okozna, bár annak olyan vékony a sarka, sietni nehéz benne.

2019. febr. 3. 12:50
 17/17 anonim ***** válasza:
13-as vagyok, még annyi - bár lehet ez evidens -, hogy a hajad és sminked se bonyolítsd túl!
2019. febr. 3. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!