Állásinterjúra IT területen mennyire illik kiöltözni egy nőnek?
Most végzek az egyetemen, volt már munkám, de azok gyakornoki állások voltak. IT területen keresek nem sokára állást.
Azt olvastam több helyen, hogy érdemes kosztümben menni, de én azt kicsit túlzásnak érzem, főleg, hogy nem banki tisztviselő szeretnék lenni.
Az alábbi összeállításokra gondoltam:
1) Skinny szövet sötétkék nadrág vékony fehér csíkokkal hosszában, fehér ing, bordó elegáns blézer. Ezt körömcipővel vagy bokacsizmával.
2) Fekete vastagabb anyagú, elegáns, térdig érő ceruzaszoknya, fehér blúzzal. (De nem inggel, az olyan vizsgázós hatású.) Körömcipővel.
3) Fekete szűk, velúrbőr hatású nadrág, fehér ing, bordó blézer. Körömcipővel vagy bokacsizmával.
4) Szürke kockás szövetnadrág, fekete blúz, fekete blézer, körömcipő.
5) Fekete nadrág, világoskék ing, bordó blézer.
Többet is írtam, meg valószínű több interjúra fogok menni egymás után, így kell, hogy legyen váltás.
Tehát ilyen Business Casual (vagy annál kicsit elegánsabb) stílusra gondoltam.
Van még sötétkék szövetnadrágom blézerrel, bézs gyapjú blézerem, szürke ingem, ekrü selyemblúzom, fekete hosszított blézerem.
Szívesen meghallgatok tippeket, tapasztalatokat!
Szerintem a hármas outfit, de ing helyett vehetsz nyugodtan pólót szerintem a blézer alá.
Sok komoly programozóval találkoztam/dolgoztam életemben, öltönyben csak esküvőn láttam őket :D
Sok sikert!!
Köszönöm! :) Eddig programoztam, de most más irányt szeretnék megnézni, nem vagyok egy tipikus kocka ember.
Fekete egyszínű nadrág, ami nem koptatott meg semmi, de farmer, még elfogadható? Nem akarok tényleg díszkivilágítást, meg őszintén szólva túl nőies vonalat sem, főleg hogy egy ilyen férfiak dominálta szakmában leszek.
Olyan dologgal foglalkozol, ami valoszinuleg senki mast nem fog erdekelni az interjun. 36 eves vagyok, egyetem vege ota dolgozom, es voltam par sikeres interjun. Valamennyire persze kioltoztem (eleinte oltony, kesobb ing+szovetnadrag), de volt, hogy csak szoltak, hogy menjek, ugorjak be beszelgetni, es masnap mar kezdtem is. Nem ezen mulik.
Ne legyel szakadt, meg legyel kenyelmes ruhaban. Bar amennyire hiany van a szakmaban, ha megigeri, hogy elmegy elotte zuhanyozni, a hajlektalanszallorol is felvennenek embert, relevans tapasztalattal.
Magassarkut meg effeleket en hanyagolnam a teli idore tekintettel. Felteve, hogy nem autoval mesz, es a ceg melygarazsabol rogton a HR-eshez visz a lift. (persze ha a "nem sokara" alatt a marcius ertendo, addigra el fog olvadni a ho)
Én talán a szűk velúrbőr-hatású nadrágot hanyagolnám, kicsit partizósabb hatása van ahogy elképzelem, de lehet hogy tévedek, hiszen nem tudom mennyire szűk.
A többiek közül szerintem bármelyik alkalmas interjúra.
Tanácsom pedig hogy szerintem akkor is érdemes business casualban menni az interjúra ha később a munka egyáltalán nem igényli az elegáns megjelenést. Nekem legalábbis határozottabb kiállást, több önbizalmat ad egy blézer meg egy blúz, és a munkáltató is látja hogy komolyan szeretnéd az állást, nem csak úgy beestél interjúzni. A mostani melómra is fekete nem koptatott farmerban, fehér blúzban fekete gallérral és királykék blézerben interjúztam, pedig ez csak egy adategyeztetős diákmunka, ahova melegítőben is lazán bejárnak emberek, főleg a hétvégi műszakokba. Az interjún mindenki business casualban volt, teljes kosztümöt nem vett senki, de azért melegítőt, sportos pulcsit, feliratos pólót se láttam egyet se.
Az IT terület nem igényel kiöltözést, de ha neked jobb az sem baj. Egy rendezett és valamennyire elegáns is. Elsőre azért inkább kicsit elegánsabban csak jobb. Egy régésztől se várnak el olyanokat, amiket leírtál.
:D
nasa, Rich Purnell
Köszönöm a válaszokat! Kényelmesebbre veszem inkább, nekem is jobb lesz úgy menni.
Az lehet, hogy nem érdekel senkit, de valahol mégis keltek egy első benyomást azzal, hogy mi van rajtam. De szerintem a túlöltözéssel is el lehet érni negatív benyomást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!