Aki ebben a hóban magassarkú csizmában megy, hogy csinálja, mi a titok?
Karácsonyra kaptam életem első magas sarkú csizmáját (5 centis blokk sarok, szóval semmi durva), és figyeltem tegnap, hogy még a hóban is egy csomóan magassarkúban járnak gond nélkül, szóval ma bátorkodtam felvenni. Már az utcánkban éreztem, hogy annyira nem oké, de valahogy eljutottam a buszmegállóig, aztán a sulinál leszálláskor konkrétan seggre ültem. Aztán képes voltam egy óriásit csúszni már bent az épületben, amit mondjuk nem tudom hogy csináltam, mert ott hó nem már volt :D Hazafele pedig már nagyjából le volt taposva a hó, és akkor is volt baj, de hálistennek tudtam a kerítésbe kapaszkodni az utcánkban, különben szerintem lent maradok a buszmegállóban :D
Na szóval, hogy van az, hogy mégis a város tele van látszólag magabiztos magassarkús emberkékkel? :D Mondom, nem horror magas tűsarkúról van szó (pedig máson olyat is láttam).
Na ez egy nagyon jó kérdés, mert nekem is ilyen csizmám van én nekem is foggal-körömmel kell kapaszkodnom, ha nem akarok úhy seggreülni, ahogy neked sikerült :D
A másik nagy rejtély, hogy tudnak még futni is, mikor minden tiszta jég(akkor is ha lapostalpú a cipője)
Én is hordok magassarkú csizmát télen. A legnagyobb hóban viszek magammal cipőt az irodába de nem szeretek ezzel szórakozni plusz cipelni, mivel nincs autóm busszal a csúcsforgalomban laptop + a saját táskám(teletömve természetesen :D) plusz még a cipő is sok. Nálunk elvárás a csinos magassarkú, blézer, ing, szoknya kombináció.
Nekem a kedvencem a telitalpú csizmám ami van. Brutálisan meleg plusz olyannyira barázdált a talpa, hogy csoda ha elesnék benne. Ha van is sarka, akkor is télre a vastagabb talpú + barázdált cipőket preferálom a tükörsima felület életveszély, azzal óriásit lehet esni, én se vállalnám be.
Nem feltétlen a magassággal van baj, inkább hogy milyen a talpa.
Illetve ahogy írtad, ha nem vagy magassarkú cipőkhöz szokva egy darabig nagyon fura nem találod meg a megfelelő egyensúlyt. Lehet hogy azért mert még nem nagyon jártál ilyen cipőbe de simán az is hogy nem jó a csizma talpa.
Mindenesetre a legdurvább hóban/jégben a testi épséged legyen a legfontosabb!!
Nekem nincs másik használható csizmám, vizsgaidőszak közepén meg nem volt alkalmam még venni a másik helyett :D
Az én technikám, hogy még szűzhóban lépkedek, az nincs eljegesedve. Ezen kívül mindig alaposan töröld meg a talpadat, mert belső terekben főleg az okozza a csúszkálást. Amúgy meg a súlyelosztásoddal is kell trükközni kicsit :D
5cm semmi :D
A cipő talpa nagyon nem mindegy, nekem is van olyan magassarkú bokacsizmám ami ősszel egészen addig tökéletes volt míg le nem esett az első eső. Majdnem eltaknyoltam a bevásárlóközpont csempéjén, úgy mentem végig az üzleten mint egy bekakilt pingvin.
Két napja sportcipőt kellett felvennem (kis időt töltöttem kint) abban is majdnem elestem mert semmi fogása a talpnak.
Aki magasabbat is bevállal az nem most kezdte :D A hó és jég pedig hatalmas nehezítő tényező.
Én a lapos talpú bakancsban is csúszkálok, sajnos ha telemegy a hóval a redőzött talpa, az is csúszik. Szerintem tudnék a megszokott magassarkúimban is menni (5 centi platform, 10 centis vastag blokksarok), de leginkább azért nem kockáztatnàm, mert ha abban elesek, jó kis bokaficam lehet belőle, a bőr bakancs meg legalább elég stabilan fogja a bokámat, ésndm mindegy, hogy 2 vagy 10 centirol nyekkenek le.
Ha még ndm hordtál ekkora magassarkút sem, érdemesebb száraz időben hozzászoktatni magadat, nehogy megsérülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!