Mit tegyek, ha nincs öltözködési stílusom?
A fast fashion a sima pláza boltokat jelenti.
Szerintem semmi esetre se másold mások öltözködését mert akkor csak egy leszel az egyen, divat emberek közül.
Próbáld meg megfogalmazni hogy mi az ami tetszik neked. A pinterestes dolog nem rossz. Gyüjtsd egy mappába azokat a képeket amiken neked tetsző ruhák vannak. Aztán elemezd ki, hogy milyen fazonú és színű ruhás képeket választottál, miből van a legtöbb, miért tetszik az adott szett stb...
Ebből sok mindent megtudhatsz és kiindulási alapnak sem rossz.
Gondold át, hogy milyen anyagú ruhákat szeretsz miben érzed jól magadat.
Aztán milyen életvitelt élsz, milyen ruhadarabok lennének ehhez prakikusak.
Ha ez megvan akkor próbáld megfogalmazni magadban, hogy akiknek tetszik az öltözködése az mi miatt tetszik. A textúrák keverése vagy a különlegesebb szabás miatt? Esetleg a színek kontrasztja vagy harmóniája miatt? Milyen színű szettek tetszenek? A monokrómok vagy az egymással összepárosított harmonikus színűek? Esetleg a rikítóbb figyelemfelkeltő darabokból állók? Vagy a mintásak? Vagy a minták keverése egymással?
Aztán szerintem a testalkatodat is figyelembe kell venned valamilyen szinten. Nekem pl csontos vállam és kiáll a kulcscsontom. Ezt szeretem kihangsúlyozni vállat mutató ejtett nyakú felsőkkel.
(Pl ilyesmi dolgokra gondoltam) tehát ami szép rajtad azt hangsúlyozd ki. Pl ha vékony a derekad akkor hangsúlyozd övvel vagy karcsúsított szabású felsővel.
Amit pedig nem szeretsz magadon arról tereld el a figyelmet előnyös testrészeid hangsúlyozásával.
Szerintem mindenképpen céltudatosan menj vásárolni. Így elkerülheted az impúlzus vásárlást.
Gondold át, hogy milyen darabra lenne szükséged (fazon, szín, anyagösszetétel)
és csak akkor vegyél meg valamit ha százszázalékosan tetszik az adott darabb és nem csak kényszerből veszed meg.
Szerintem igy elkerülhető az hogy a szekrény alján végezze hordatlanul az adott ruhadarabb.
Szerintem sokat tudnak segíteni ennek a lánynak a videói.
Persze nem kell mindent szabályszerűen követni de ötletet meríteni belölle nem rossz.
Fast fashion=gyors divat
Olyan stílusú ruhák gyűjtőneve,amiket csak egy adott évszak/év-ben jelennek meg,és következő évre már lecseng, divatjamúlt lesz.
Pl.ilyen volt az ülepes nadrág 10 évvel ezelőtt, vagy kb 2 évvel ezelőtt a hosszított "férfi póló".
Persze nem baj,ha valami megtetszik ezek közül,csak az a fontos,hogy illeszkedjen a stílusodhoz,és hosszabb távon is viseld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!