Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Egy pasinak hány pár cipőre...

Egy pasinak hány pár cipőre van szükség?

Figyelt kérdés

És milyen elosztásban?

Leselejteztem a cipőim,és szeretném megújítani a cipőtáram(nem vagyok cipő mániás),viszont optimális esetben hány pár cipő kell?És milyenek?

2018. dec. 25. 01:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj ide, én kb. 30 éves koromig úgy éltem, hogy volt össz egy pár cipőm. Nem azért, mintha annyira szegények lettünk volna, csak akkoriban még nem volt ez a divatvilág, nekem meg cipőfétisem nem volt, szóval minek lett volna több? Mindig lukadásig volt hordva. Ma már persze nagyon más világ van. Szerintem kell egy vékony nyári, egy normál, egy vastag bakancsszerű ilyen havas időszakra, egy előkelőbb helyekre, meg egy kertet ásni (értsd: ami végletekig piszkolható). Van még egy, amivel biciklizni járok. Esetleg aki szeretné váltogatni a színeket, annak normál cipőből lehet még 1-2 más színben. Aki meg szereti a cipőket, nyugodtan lehet több is, csak legyen elég nagy lakása is hozzá, ahol elférnek a cipősszekrények...
2018. dec. 25. 01:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Egész eddigi életemben nekem is mindig 1-1 pár cipőm volt, de mióta dolgozom, egyre többet veszek. Szerintem mindig jobb ruhára meg öltözködésre költeni, mint piára meg cigarettára. Igaz, nekem nincs káros szenvedélyem.

2019-re is ez az egyik fogadalmam. Jó sok cipőt venni.

A kérdésedre a válasz. Kell egy alkalmi cipő. Öltönyhöz. Temetés, esküvő, party, színház...

Kell két edzőcipő, egy téli csizma meg legalább egy hótaposó bakancs. Tehát 5.

18/f

2018. dec. 25. 03:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem három lábbelim van. Egy a mindennapos mászkálós cipő, ami egyébként egy Beta munkavédelmi, mert jó tartós, és meg nem mondanád róla, hogy nem hétköznapi bőrcipő. A másik egy edzőcipő, abban futok. A harmadik az itthoni papucsom.
2018. dec. 25. 06:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyéni. Eddig mennyi és milyenek voltak?

Nekem van 2 pár sportos bőrcipőm farmerokhoz, 1 pár szandálom rövidnadrágokhoz, 1 pár túrabakancsom, 1 pár béléses bőrbakancs havas, hideg időkre, 2 pár alkalmi cipő öltönyhöz, egy pár acélbetétes munkavédelmi bakancs, 1 pár motoros csizma.

Szerintem legalább 5 pár kell. Eleve vannak hideg és meleg hónapok, és vannak különböző öltözékek, alkalmak, amihez megfelelő lábbeli illik.

2018. dec. 25. 08:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Optimális esetben én azt mondanám, kell 3 pár 3 évszakos.

Ebből egy fekete Oxford, lehetőleg wholecut, és mondjuk két Wingtip, különböző árnyalatú barnák, vagy az egyik barna, a másik többszínű. Esetleg egy Wingtip és egy Captoe/Debry. Megfontolható a Monk Strap is, de én személy szerint alap darabnak nem tekinteném.

Emellett 2 pár téli cipő. Ha vidéki vagy, ahol nagyobb az esélye a féllábszárig érő hónak, akkor legalább az egyik bakancs, egyébként opcionális.

Ha sportolsz, akkor egy pár sportcipő az adott sporthoz (futócipő, túrabakancs).

Szerintem mindenképp jól jön, legalábbis ha családi házban élsz, ha van kéznél egy pár acélbetétes munkásbakancs.

A cipőket váltogatva kell hordani és legalább egy napot pihentetni két viselés között, különben gyorsabban elhasználódnak.

Ez így olyan 7-8 pár függően a körülményeidtől (lakóhely, aktivitás).

2018. dec. 25. 12:33
 6/8 anonim ***** válasza:
*elírás Derby
2018. dec. 25. 12:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Ruhatár függvénye. Mindenhez legyen cipőd.

Egy pár szerintem édeskevés, nyárra meg télre eleve más kell.

2018. dec. 25. 14:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Kell egy a hétköznapokra.

Egy sportcipő amiben olykor elmegy az ember futni, kirándulni, vagy ki a kertbe (így is két kategóriát vontam már össze).

Egy elegánsabb darab. Bőr vagy velúrbőr.

Télre valami strapabíróbb amit nem sajnálsz hóban és a sózott utakon és melegen tartja a lábad. Valami jobb bakancs mondjuk.

Ez így 4.

2018. dec. 25. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!