Ha lyukas lesz egy zoknitok { attól függ milyen nagy lyuk rajta zoknin v ruhán}, vagy bármilyen ruhátok akkor megvarrjátok vagy kidobjátok?
Engem megtanítottak varni. Ha szabni is lett volna kedvem türelmem....
Én megvarrom ami kiszakadt. Szépen dolgoznom, van olyan ruhám, ami felakadt, csúnyán szakadt, de szépen el lehetett dolgozni. Két gyerek mellett hasznos tudomány...
Ruhákat megvarrom, ha szépen megoldható. Esetleg varrónőhöz is elviszem. Volt olyan nadrágom aminek a cipzárja adta be a kulcsot kb 600ft ért megcsinálta. Megérte, jóval olcsóbb mint újat venni az amúgy hibátlan naci helyett.
Zoknikat inkább kidobom, kivéve ha drágább/különlegesebb akkor teszek egy próbát a varrással.
Nekem durva pazarlásnak tűnik egy jó zoknit kidobni, csak azért mert egy kis lyuk lesz rajta. Egy kicsit ledöbbentem, hogy mások kidobják.
Mindig, minden zoknit megvarrok. A nyomát nagyon keresni kellene, hogy látszódjon. Amikor már az anyaga is elvékonyodik, átlátszik, na akkor már kidobom, mivel csúnya is meg már nincs is mihez varrni. Sokszor egy új zokni is kilyukad varráshiba miatt, azokat még sok évig lehet használni varrás után.
Aki ilyenben gondolkodik ajánlom, hogy egy rossz villanykörtét dugjon a zokniba és így nagyon könnyen megvarrható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!