Milyen ruhában, milyen külsővel illik bemenni egy luxus üzletbe vásárolni?
Miért gondolod, hogy egy bizonyos márka hordása jelenti a jutalmat a munkádért?
Nem gondolod, hogy téged is beszippantott ez a felszínesség, és könnyen befolyásolt téged a tömeg? És képes lennél kiadni egy számodra nem túl könnyű összeget egy olyan dologért, ami valójában nem a te világod? Miért fogod jobban érezni magad attól, hogy van egy táskád, ami nem azért drága, mert szép/jó minőségű, hanem azért, mert rá van írva mondjuk ez a négy betű: dior?
Miért nem költesz vagy ruházol be komolyabban mindjuk valami hobbira, amit élvezel? Vagy miért nem kezdedz bele valamibe? Utazás?
Miért foglalkoztat ennyire, hogy IDEGENEK mit gondolnak rólad?
Belépsz az üzletbe, és ha esetleg bármilyen megjegyzést tennének rád (bár kötve hiszem, hogy fognak), akkor az a jó hír, hogy a pasi/csaj eltűnik az életedből, amint kilépsz az ajtón, és soha többé nem fogsz vele összefutni...vagy ha mégis, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem emlékszik rád. 😂
Teljesen felesleges az a dolog, amiért aggódsz.
Én csak designer üzletekben vásárolok pl. táskákat, alkalmi ruhákat.
Rengetegszer mentem már be smink nélkül, hétköznapi plázás alapdarabokban, és még senki sehol nem tett rám megjegyzést.
Nekem is volt egy ilyen korszakom: Állandóan attól rettegtem, hogy mi lesz akkor, ha a kasszánál az eladók kicikiznek azért, mert megvettem egy XY parfümöt/ruhát, de rájöttem, hogy a legnagyobb hülyeség miatt stresszelek.
Az eladók magasról lesz*rják, hogy mit vásárolsz. Az a lényeg, hogy fizess nekik. Másrészt ha legközelebb bemész 99,9%, hogy nem emlékeznek rád, hiszen nem te vagy az egyetlen, aki megfordul náluk egy nap alatt.
Nekem az ilyen üzletek eladóival pont az a tapasztalatom, hogy nagyon kedvesek és udvariasak. Próbálnak segíteni, se semmit nem döntenek el helyetted.
Mellesleg én is felveszek Zara ruhát a Gucci, LV táskáimhoz, cipőimhez. De nem egy egész éves keresetemet adom egy táskáért, és vannak designer ruháim is bőven a fast fashion darabok mellett... Valaki írta, hogy nem kell ezen kiakadni, mert Amerikában lazán hordják H&M cuccal a designer termékeket. Igen, nem is ezzel van a probléma, ezzal nincs semmi baj itthon sem. Azzal van baj, ha valaki kb az utolsó pénzét költi el egy milliós táskára, holott másra sokkal nagyobb szüksége lenne. Ennek nincs értelme. Ilyen táskát akkor vesz az ember, ha nem okoz gondot neki a kifizetése egy ekkora összegnek, és másról nem kell lemondania érte, főleg nem alapvető szükségletekről. Márpedig akinek csak new yorker meg bershka cuccai vannak, annak nem hinném, hogy pont egy Dior vagy Chanel táskára van szüksége... Egyetlen darabra. Az olcsó cuccai mellé.
Ha mindenkeppen akar egy designer táskát, akkor szép Stella Mccartney, Chloé, LV, Gucci, Givenchy, Saint Laurent darabokat lehet kapni egy Chanel vagy Dior árának töredékéért... Esetleg marad pénz így egy sálra meg még pàr designer kiegészítőre is a táska mellé, ha már van egy “felesleges”, erre szánt 1-1,5 millója a kérdezőnek.
Igen kérdező,azt hozzá kell tenni hogy a dior és a chanel a legdrágább márkák a franciákon belül,ill az olasz luxus márkák olcsóbbak,szerintem szebbek is,egy armanit megkapsz már max 200-ért az nem elég?
Vagy Giorgio Armani egy kis no name neked? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!