Miért van méretprobléma?
Más is ilyen nehezen tud öltözködni?
Egyszerűen nem találok ízlésemnek megfelelő farmert, vagy csak nagyon nehezen több üzletet végigjárva. Hiába nézem a méretet, csak a felpróbálás az, ami eldönti jó-e rám vagy sem.
Hasonló probléma az alsóneművel is. 10-ből 7 kukából végzi, hiszen próba lehetőség nincs. Ma is négy került a kukába. Végignézve az alsónadrágjaimat van közöttük M-es, L-es, XL-es....
30/F
Alsóneműt kuka helyett adhattad volna a hajléktalanoknak is
Amúgy 2 megoldás van:
Mérőszalag vagy azonos, bevált màrkák vásárlása, ha már akkora balfsz vagy, hogy ránézésre nem tudod megállapítani mekkora méretű alsó kell és ennek ellenére rögtön négyet veszel...
Ha nem tudsz értelmesen megnyilvánulni, akkor talán csendben kellett volna maradnod, és nem bunkó stílusban megnyilvánulni úgy, hogy hozzászólásod tartalmilag nulla.
Mivel nálam a fehérnemű vásárlás nem olyan, mint egy kiló kenyér, vagy egy liter tej, hogy minden nap veszek belőle, ezáltal a bevált márkák nem működőképesek. Lévén a konfekciók változnak, ezáltal a méretek közötti különbségek is.
Nem tudom hogyan gondoltad a mérőszalagos megoldást, de elárulom neked, ha nő vagy (vagy esetleg férfi kis pénisszel), hogy egy alsónadrágnál a kényelmi funkció a fontosabb. Ami férfinél elengedhetetlen. Felpróbálás nélkül pedig elég nehéz eldönteni, hogy viselése mennyire lesz kényelmes a nemi szerv szempontjából. De várom az ötleteidet, hogy hogyan kell például herezacskót lemérni, hogy biztosan ne szorítsa az adott alsónadrág.
Másfelől szúrópróba szerűen, ránézésre saccolni lehet melyik a jó, hiszen próba lehetőség nincs. Mint ahogyan a mai nap is bizonyíték, ha az XL-es látványosan nagyobb, az eggyel kisebb, azaz az L-es jónak néz ki, akkor értelemszerűen azt vásárolom meg.
Annyi titkot pedig elárulok, hogy vannak fehérnemű csomagok! Egyrészről sokszor olcsóbbak, s ha jót választok, akkor nem kell visszamennem még venni. És ezeket is kibontom, magamhoz mérem.
A hajléktalan ötletet köszönöm. Biztosan alsónadrággal segítek rajtuk a legtöbbet meleg kabát, nadrág, póló, pulóver és étel helyett.
Milyen bunkó emberek léteznek... Ez erre gyakorin is sokszor megesik.
Méregetés, próba (persze nem mindent lehet) alap. Megveszed s ha megfelelő vissza látogatsz, ahol az ideálisat megtaláltad.
Az a baj a kész ruhadarabok vételénél, hogy sablonokkal dolgoznak szabásnál, az anyagon sok helyen spórolnak - ez sokszor látható, ha ért kicsit valaki a szabáshoz (ruhatervezőin tanultam), hogy az adott ruhát nem száliránynak megfelelően szabdták ki.
Pl a fölső megnyúlik és hajtogatásnál nem tudod szépen hajtani, mert az oldal varrása spirálban el van tekeredve.
Vékony derekam és széles csípőm , mellem miatt anno a felső ruházat káosz volt tizenévesként. Az ingről nem is beszélve.
Amiket veszek a boltba: harisnya, feszülős polók, zoknik, cipők.
A többit már mind úgy varrom magamnak így nem forgatom a szememet a hanyag munkákon és egyediek.
Alsóneműk... mindet németbe vettem.
A melltartók pedig undorítóan agyon vannak szivacsozva, ami meg nem az ronda vagy akkora szó szerint, mint a fejem.
Apropó "kukában végzi" , mit kell pampogni, hogy adta volna valakinek...
Úgyis kikukázzák azok, akiknek kell ><"
Nem egy ismerősöm is hozza hozzám varratni a ruhák, nők/pasik is.
Pl a fölsők jók vállban, de a hossza vagy/és a dereka már nem megfelelő.
Nadrágoknál is: Csípőben jó, de hossza sok esetben nem okés.
...és az a jobbik eset, ha hosszabb, nagyobb, mert abból lehet mit kezdeni.
A méretezés nem pontos, mivel pl nem a mi kis országunk átlag méretezéseivel dolgoznak. :) a kinti cégek stb.
Mindenki szembesül ezekkel, csak az okát nem értik.
Valakik lesz-ják és felveszik, valakik átszabatják, valakik meg addig keresnek, amíg nem találnak.
Nekem 6 év után lett rendes combzoknim, amikor otthon felpróbáltam és tényleg meg is állt a combom magasságánál a teteje, nagy lendülettel mentem vissza a kis utcai árushoz venni még 13-at.
Akart volna másikat is rám sózni, de mondtam ezek kellenek csak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!