A drágább cipők miért silányabbak, mint az olcsók?
Lehet rossz példa de pl. Zaraban a műbőr műanyag szarokat 10-20ezerert árulják.
Szó szerint kínai minoseg. Nálunk van a piacon egy vándor árus minden cipő 1500 Ft csizmák meg valami 2000 2500 Ft. Na dettó ugyanez a minőség és sok hasonló fazon is van. De mennek a birkák a zaraba cipőt venni.
Persze vannak a zaraban valódi bőr cipők csizmák az más....de a műanyag cipoik kritikán aluliak az árhoz képest.
Nekem vegyek tapasztalataim vannak. 80 ezerért nem vennék tuti, mert felesleges. Annyira nem lehet jó.
De van jó pár bőr cipőm, csizmám, ami 20-30 között volt. Teljesen jók.
Viszont műbőr is lehet ennyire drága. Azokat tuti nem venném meg.
Nekem egyébként van olyan olcsó, műbőr cipőm is, ami sokáig bírta. De volt olyan is, ami totál szétjött pár használat után. Mintha papírból lett volna.
Szóval szerintem inkább a kidolgozásán múlik, hogy mennyire tartós, nem csak az árán, és azon meg pláne nem, hogy bőr vagy műbőr.
Nem tudok érdemben vàlaszolni, mert nekem màr a 15 ezres cipő is a dràga kategória.
De olyan tapasztalatom nekem is volt màr, hogy a 3000Ft-s kínai csizma 4 telet kihúzott, a 15 ezres meg egyet se. Pedig először szàntam rá magam, hogy ennyit kiadjak érte.
Nem a bolttal van a gond, mert vettem náluk 6000-ért is anno, ami szintèn elvolt 3 évig. Azért lett kuka végül, mert elkopott a bélése.
Mert hamisítványt vettél, azért. Tudod mikor kapsz te 300€ alatt Pradát. Ha márkaboltban vetted volna, akkor 1 hónap után ha visszaviszed, felajánlanak 3 opciót:
-a pénzt kéred vissza
-egy másik cipőt kérsz helyette
-ingyenes javítást kérsz
Mert így működnek a luxusmárkák. De te ezt honnan tudhatnád, a neten féláron vett “valódi” cipőcskéiddel.
Én csak a Martens bakancsban bízok, évek óta megvan és minőségben semmi romlás.
Bár én ilyen nagyon nagy márkákra, mint a Prada, nem is költök.
Noname, állítólag olasz bőrcipőt vettem akciósan 10ezerért egyszer, azt is évek óta hordom.
a 25ezres adidas superstar meg 1 év után feladta. (Illetve az túlzás, hogy feladta, mert hordani kényelmes, de hordhatatlanul rusnya!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!