Miért mondjuk a C&A-t és a H&M-et németesen, amikor egyik sem német? Mindenki "Cé und Á"-t és "Há und Em"-et mond
Figyelt kérdés
Így esik magyar nyelvre jobban?2017. jún. 22. 16:19
11/15 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat!
6
Miért, a Levi's márkát nem "Levisz"-nek mondják? :D Mert én még csak így hallottam tucatnyi emberektől már
2017. jún. 23. 13:19
13/15 anonim válasza:
Azert mert egy tucat embertol hallasz valamit az nem azt jelenti , hogy jo is!
A furesz markat a Black and Deckert is rosszul elytik, persze a blackot blekknek mondjak a tobbseg, pedig kevesen tudjak hogy a deckert dekanak kell elyteni mert a nemetbe az er vegzodest a -nak elytik!
Es hanyan mondjak rosszul, de ha En jol mondom akkor csak neznek mint a makkanat.
15/15 A kérdező kommentje:
Köszi!
13:
Az én ismerettségi körömben a Black and Decker-t "Blekkendekker"-nek mondják tucat számra az emberek. Amit te mondtál példát, még sosem hallottam magyar ember szájából.
2017. okt. 1. 20:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!