Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Meg szeretnék tanulni varrni....

Meg szeretnék tanulni varrni. Milyen varrógépet ajánlotok?

Figyelt kérdés
Szeretnék magamnak varrni,természetesen nem rögtön eleinte egyszerűbb dolgokkal próbálkoznék,mert még nem tudok varrni,teljesen kezdő vagyok,de nagyon érdekel,viszont nemtudom milyen varrógépet kéne vásárolnom ami a jővőben alkalmas lenne ruhadarabok varrásához.Olvastam,hogy milyennek kéne lennie egy jó varrógépnek,de én konkrét típusokra vagyok kíváncsi!:)

2017. máj. 13. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Biztos nem az egyetlen jó varrógép, de a Neumann háztartási varrógépek pl. örök életűek és nagyon jók.

De lehet, hogy érdemes egy régi, 20-30-40 éves, használt modellt venni, mert mint manapság minden műszaki cikket, valószínűleg az újonnan gyártott varrógépeket is szándékosan gyengébb minőségűre, eldobósra csinálják.

2017. máj. 13. 22:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak ismételni tudom az elsőt. Ha veszel egy használt Naumannt, nem fogsz csalódni. Nekem olyan öreg gépem van, aminek csókolommal köszönöm reggelente, szerintem apumnál is idősebb, és semmi rosszat nem tudok mondani rá. Jó masszív, csupa fém alkatrésszel. Amíg nincs tisztázód, a cikkcakköltéssel tudod helyettesíteni.
2017. máj. 14. 08:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget és a gyors válaszokat,használt gépet terveztem venni mindenképp és régebbi típust.

Ha megtanítak a varrógép helyes kezelésére van eselyém hogy egyedül sok önszorgalommal megtanuljak varrni?

Esetleg Burda szabásminták alapján?

Vagy mit javasoltok hogyan kéne belekezdenem?

Előre is köszönöm a válaszokat!:)

2017. máj. 14. 11:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Nyugi, egy háztartási varrógép kezeléséről tényleg elmondható, hogy még a hülye is képes rá (Nem mintha te az lennél, csak tudod, ezt szokták mondani, ha valami nagyon egyszerű.)

Ha varrás előtt beállítod, közben már csak olyan alap dolgokra kell csak figyelni, hogy ne fogyjon ki az alsó szál, hogy ne erőltesd a varrást, ha érzed, hogy nehezen viszi a gép, mert akkor eltörik a tű, és hasonlók.

De ez hamar rutinná válik.

2017. máj. 14. 12:20
 5/5 anonim ***** válasza:

elsőre ne komplett ruháknak állj neki, hanem gyakorlatban, rossz rongyokon ismerkedj, kísérletezz a különböző anyagokkal. Egy selymet, egy farmer anyagot, egy lenvásznat mind-mind másképp visz a gép, és ezekkel a dolgokkal tisztában kell lenned, ki kell tapasztalnod, érezned kell őket ahhoz, hogy később elégedett lehess a munkáiddal.

Azt is rutinná kell tenned először, hogy ha össze akarsz varrni két anyagot, akkor azokat hogy kell összeforgatni, a gép alá tenni úgy, hogy se össze ne varrd ott, ahol nem akartad, se a színe-visszája ne legyen megkeverve, amikor kifordítod. Elsőre evidensnek tűnhetnek ezek a dolgok, de kellő rutin nélkül elég egy másodpercnyi figyelmetlenség, és nagyon könnyen bele lehet gabalyodni varrás közben, aztán bonthatod, ami nem kis bosszúság, ráadásul nem is mindent lehet nyom nélkül kibontani.

2017. máj. 14. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!