Mit tegyek a bőrdzsekimmel, ha vegán vagyok?
Én igazából csak félig meddig vagyok vega/vegán. A haszonállatot megeszem(inkább csirke-hal a jellemzőbb ritkábban sertés), de olyan kozmetikumokat nem használok, amiket állatokon tesztelnek. 2017-ben nem hiszem, hogy itt kéne tartani úgy, hogy van egy csomó cég akik nem tesztelnek állatokon. Állat kínzásról nem beszélve mennyire undorító.
Az az állat(ha tényleg igazi bőr), azt amúgy is levágták volna, hisz a haszonállatnak ez a lényege, hogy minél több része fel legyen használva és ne menjen kárba.
Elhiszem, hogy ütközik az elveiddel, de ennyire ne legyél csőlátású.
Attól nem lesz jobb senkinek, ha nem hordod a kabátot. Aki meg hozzájárult a kabátodhoz neki meg aztán már végképp mindegy.
Ha már megvan, azzal nem tudsz mit csinálni, az állaton már nem segít, ha a szekrény mélyén lapul a dzsekid. Elvileg ha eladod, és más megveszi, akkor az jó, mert legalább az az egy ember most az egyszer nem egy új állati eredetű terméket vesz, de ez nem fog változást eredményezni, a bőr áruk összeladási száma nem fog jelentsen csökkenni :D
Nekem voltak eleve meglévő bőr cuccaim, amikor etikai okokból vegán lettem.
Volt 1-2 öv, cipő, amit használtam egy ideig, de a nadrágokat, dzsekiket, kabátokat nem volt gusztuson felvenni. Egyrészt, mert csak eszembe juttatták volna azokat a videókat, amiken éppen állatokat nyúznak (sokukat élve), másrészt pedig mert pl egy vegán étterembe/fesztiválra nem lett volna "képem" elmenni. Szégyelltem volna magamat, (és ez így helyes szerintem)
"halevő vegetáriánus"
a kettő ellentmond egymásnak.
bőrdzsekit add el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!