Miért vannak a 15-20 éves lányok -10 fokban is kint az utcán úgy hogy cipő vagy kis csizma nyári rövid zokni farmer fel hajtva? Nem fagynak le?
Itt a szülő is hibás.
Oké, ha gyermekkoromban rámerőltették a sapkát, az a táskában landolt út közben, de ezeknek a szerelésén látszik hogy nem út közben alakították át.
A szüleink verik belénk, ezt ha kilóg valamid egyből megbetegszel dolgot.. Nem feltétlenül fázik meg valaki, mert nem öltözik fel rendesen, inkább a vitaminhiány, fáradság, gyenge immunrendszer jelenti a gondot.
Én műkorcsolyáztam akkor még gyakran versenyeztünk szabad pályán. Egy szál kis semmiben vártunk a pálya szélén és soha nem fáztam meg.
Most felnőttként meg mindent elkapok, pedig rendesen felvagyok öltözve, de ugye állandó rohanás, fáradság, meló, egészségtelen kaják messze nem olyan jó az immunrendszerem ..
Meg sokan mennek buliba lenge öltözetben, az út alatt nem feltétlenül fog megfázni valaki, elmegy a metróig ott meg már annyira nincs hideg..
Húúú, nem tudom, de én inkább beöltözöm, mint egy hóember, mert nekem ez már kegyetlenül hideg. El nem tudom képzelni, hogy ne legyen rajtam vagy 5 réteg ruha (harisnya, trikó, két póló, két pulcsi, plusz két zokni, nagyon vastag nadrág, kabát, csizma... Sál-sapka és persze két kesztyű.
És hát tudom, hogy marha hülyén nézek ki, mert kb. plusz 5-6 kilót ad rám ez a sok gönc, de engem nem érdekel, mert én a telet csak túlélni akarom.
Mondjuk irigylem, akinek nincs ilyen gondja. Alapból már azt is észrevettem, hogy sokan olyan kabátban járnak ilyenkor, amit én mondjuk március-április környékén (illetve szeptember-október) hordanék, tehát átmeneti időben.
Amikor én voltam ebben a korban - ezelött kb 40-45 éve, akkor divat volt a miniszoknya (kb 30 összes "hosszal"), és télen is ezt hordtuk, egy nylonharisnyával és vagy magassarkú cipövel, ritkán bokacsizmával. (A nadrág akkoriban még nem volt elterjedt, csak sporthoz használták, akik kellöen gazdagok voltak.)
Ennek ellenére nem voltunk betegesebbek, mint azok, akik állandóan féltek a felfázástól és vastag harisnyában, hosszú szoknyában jártak.
De ugyan miért? Belegondoltál?? Mert nem öltöztél fel rendesen,most meg szépen le építetted" magad.Egy válaszoló ezt írta: "Inkább a
vitaminhiány, fáradság, gyenge
immunrendszer jelenti a gondot. Én műkorcsolyáztam akkor még
gyakran versenyeztünk szabad
pályán. Egy szál kis semmiben
vártunk a pálya szélén és soha nem
fáztam meg.
Most felnőttként meg mindent elkapok".
Szimeon: "Mindenesetre fura, hogy az eszkimók jól beöltöznek télen"
Ez nem egészen igaz, az igluban max 5 fok van, és ott még a gyerekek meztelenül vannak, és nem ismerik a megfázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!