Ha netrő rendelek cipőt, felpróbálhatom fizetés előtt?
En netrol akkor rendelek, ha mar felprobaltam, tudom h jo a meret, kenyelmes, viszont drága, s egy webshop-on keresztül olcsóbb
-nem, nem próbálhatod fel előtte, viszont ha rossz - visszaküldheted cserére (postaköltséget itt te állod)
Na jó, viccet félretéve: személyes átvétel esetén igen.
Ha rendelsz valamit és nem felel meg azt visszaküldheted, hibátlanul az eredeti csomagolásában, rajta levő címkékkel.
De a postás nem fogja megvárni amíg felpróbálgatod.
Mint webáruházban dolgozó valaki, a hatoshoz:
Gyakorlat, de jog szerint nem elvárható az eredeti csomagolás. 14 napon belül indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól. A szabály távollévők közötti egyességről szól, de akkor is alkalmazni kell, ha az online rendelt terméket a vevő személyesen vette át. Itt most nem erről van szó tudom, de nem baj, ha ide írom.
A visszaküldés költsége viszont a vevőt terheli. Kivétel persze a hibás teljesítés. Ha a méret nem megfelelő, de a rendelés szerinti, akkor a vevő költsége. Ha más méretet kapott, vagy más árucikket, vagy használhatatlant, akkor az a bolt sara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!