Nagyon rossz vagyok azért, mert nem kinaiban vásárolok, hanem más üzletekben?
Külföldön dolgozom, így van pénzem drágább ruhákra. Kinaiban is , ha látok jót, megveszem. De ma például 20ért kabátot vettem télre, mert nagyon fázós vagyok és alig találtam meleget és Tally Weilre esett a választás. Melltartót is H&Mben vettem 4 ért, mert ott találtam olyat, ami pont jó rám, mert egyéb problémák miatt soha nem tudtam olyat venni, ami nem áll rosszul rajtam.
Látom, hogy ismerősök, rokonok mahol vásárolnak, jóval olcsóbban általában és nem-e néznek furán rám, hígy szórom a pénzt vagy ilyesmi. Sokszor el se merem mondani, mit mennyiért veszek senkinek. Nem vagyok vásárlás mániás, csak fogytam is és minden bő volt rám, ruhatárat kellett kicsit cserelnem. Így alig van kínai vagy cosmosos vagy hasonló ruhám. Elajandekoztam őket, minek tároljam, ha nagy. De amiket vettem, évekig jók lesznek remélem és nem kell kabátot se venni se cipőt ennyiért. Unom, hogy az első szezon alatt tönkre megy a ruha, nem szeretnék minden évben újat venni.
Tudom, hogy vannak drágább üzletek, de ezeket is drágállják sokan.
Néhány ember (saját hibájából ) szenved , mert alig van pénze megélni, én meg csak hallgatom, miközben panaszkodnak, hogy nincs pénze erre-arra. Segíteni nem tudok senkin, nekem is sok dolog van, ami hiányzik, pl saját lakás. Néha , fél évente koltekezek jobban, de addig meg nem.
Ja a kínai ruhákkal minőségi bajom van, meg ronda csicsás a legtöbb. Látszik rajtuk, hogy olcsó, ócska sz.r. Van kivétel , pl pulóver vagy nadrág.
Nincs kivel ezt se negbeszelni rendesen, mert egyből jönne a szöveg, hogy nagyképű vagyok vagy gazdag vagyok, segítsek másnak is.
Szerintem legközelebb mikor kiírod a kérdést előbb olvasd el még kétszer utána számolj el 10-ig és csak utána kattints a kérdés kiírása gombra.
Kezdjük ott, hogy mi az, hogy szórod a pénzt, ha ruháról van szó? Ha ruhára költöd a pénzed az nem pénz szórás, max akkor, ha 100.000-ért veszel egy melltartót vagy hegyekben állnak az olyan ruháid amik még nem is voltak rajtad, de már azt se tudod, hogy vannak. Bár még ebben az esetben sem... De a Tally meg a H&M az valóban nem ez a kategória, sőt az még kifejezetten a legolcsóbb kategória. A kínait ugyanis nem soroljuk a ruha boltok közé, ezért az nem számít bele. Ez igényesség kérdése, ne gondold, hogy azért mert te nem a legeslegaljában vásárolsz mint sokan akiknek minden mindegy, attól te rossz lennél. Ez hülyeség.
'Nincs kivel ezt se negbeszelni rendesen, mert egyből jönne a szöveg, hogy nagyképű vagyok vagy gazdag vagyok, segítsek másnak is.'
Ezzel meg ne foglalkozz, erre mindig csak azt tudom mondani, hogy rajtam se segítene senki, ha szegény lennék vagy esetleg csöves. Ennyi.
Szia. Én sem vásárolok kinaiban.
Nem mondom hogy néha nem veszek ruhát pl. a piacon de ez se gyakori csak ha valamit meglátok ami huuuuuuuha....
Amíg a saját pénzed koltod, ne érdekeljen más mit szól hozzá.
Szerintem mindenkinek a magánügye, hogy hol vásárol és hol nem. Ahhoz pedig, hogy a saját pénzedet, amiért megdolgoztál, mire költöd, abszolút senkinek nincs köze. Akkor sem lenne, ha havonta vennél ruhát 60 ezerért, mert a te pénzed, a te ruhád. Akinek nem tetszik, bekaphatja, foglalkozzon mindenki a saját életével.
Egyébként leírás alapján egyáltalán nem szórod a pénzt, azt veszed, ami szükséges. Oké, hogy drágább, mint egy kínai de legalább minőségi és nem darabokban szeded ki a gépből 3 mosás után. Mellesleg ahogy látom, a kínai boltok is kezdenek olyan drágák lenni, mint akármelyik plázás üzlet. Én csak zokniért járok oda, egyébként turizok és leárazásokkor veszek ruhaüzletekben dolgokat. Ennek ellenére sokan gondolják első ránézésre, hogy gazdag vagyok, pedig tanulás mellett dolgozom és igencsak nem vagyok eleresztve anyagi téren. Viszont nagyon jól túrok, márkás, címkés ruhákat. A kínaiban amúgy engem az bosszantott mindig, hogy tök jó lenne alapból egy-egy ruha vagy nadrág de tele van nyomva harsány, igénytelen mintával, a nadrág hímzéssel, flitterrel, kutyafülével. Én meg nem szeretem a mintás dolgokat, nadrágokon semmilyen csillogást stb. nem viselek el. A márkajelzéseket is utálom. A hádában meg túrok 200-300ft-ért jó minőségű, felesleges minta nélküli dolgokat. Múltkor Spiral márkájú felsőt találtam (metálosok-rockerek körében ismert márka, ez a póló konkrétan 7000 ft körül mozog) 280 ft-ot fizettem érte és benne volt a címke. Miért járjak kínaiba? :D
Amúgy meg szerintem elég nagy bunkóság arról kérdezni, hogy a rajtad lévő ruha mennyibe került vagy hogy hol vásárolsz. Magadtól pedig ne mondd meg, nincs hozzá köze senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!