Honnan van ennyi mindenkinek pénze divatos ruhákra?
anyuciék pénztárcája biztos megengedi!
egyébként nemhogy még drágák, de még a minősége is sz..r pl a h&m és a hozzá hasonló tömegcikkes boltoknak!
egy pulcsiért én se adnék ki 6 ezer forintot!
A H&M, vagy a C&A jellegű boltok nem számítanak túl drágának. Rengeteg ruha kapható ott 3000 Ft alatt és sok leárazás van.
A magát divatosnak és trendinek tartott csajok többsége bevallottan ott vásárol. De sajnos ezek minősége is egyenlő egy kínai áruházéval. Nagyjából egy évig néz ki a ruha szalonképesen,utána szétfeslik.
A New Yorker sem drágább szerintem,mégis azt mondom,hogy egy fokkal jobb minőségű.
Én általában cipőből,táskákból nem vásárolok 20.000 Ft alatt,de ennek oka van.
Én sokáig szeretem használni ezeket a dolgokat és ha minden félévben vennék egyet, költekezésben ugyanott vagyok.
Ünnepi,szereplős/kiöltözős alkalmakra való ruhákat csakis Amnesiában veszek, vagy rendelek a brands.hu-ról. De ezeket is tartós viselési szándékkal veszem.
Előző vagyok: Használt ruha bolt pedig nem szégyen.
Ugyanis egy külföldről behozott szinte új állapotú ruhákkal kereskedő üzlet már korántsem olyan kategória,mint a '80-as évekbeli turkálók, ahol csak elöregedett szakadt rongyokat találsz.
Több mint a felén még a címke is rajta van.
És itt igazi kincseket lehet találni.
Ugyanazt a ruhát,amit újonnan talán 50.000-100.000 Ft-ért vásárolnál meg,azt megkapod a töredékének a negyedéért.
Mert én találtam már Moschino-t, Ralph Lauren-t, La Redoute-t. Ezek mind felsőkategóriás márkák. És még talán egy évtized múlva is ruha marad.
Szerintem nem olyan dragak ezek a boltok. Azert 6000egy pulcsiert nem egetrengeto osszeg. Plusz sok fiatal lany cserel ruhakat a gardrobcsere oldalon, tehat amit megunt, azt egy masik lannyal elcsereli valami masra.
Egy olyan csaladban, ahol mindket szulo rendesen keres es dolgozik, mem hiszem hogy luxus az, hogy a gyerekek havonta kapnak 10 ezerért ruhát. Ahol meg 1 gyerek van, ott több penz is jut.
Plusz vannak nagyszülők sok helyen akik adnak kis zsebpénzt.
Vastag a szülők pénztárcája.
Mondjuk rólam is ezt hihetik, holott én 500ft-nál többet nem adok ki egy ruhára, és mégis tele vagyok márkás, jó állapotú ruhákkal. A turkáló jó dolog:D
És kinek mi a drága, nekem 6000 ft rengeteg egy pulcsira vagy egy nadrágra, de ezt senki nem mondaná meg a külsőm alapján, és sokan vannak még így.
Szerintem nem drága ez a 2-3e.
Ha belegondolsz 3.000 ért veszel 1 pólót ami 1-2 évig simán jó, ez havi szinten kb 250 forint vagy kevesebb és ezután is elhordható otthon. Jó persze nem trikót kell ennyiért venni de akkor is:) Egy pulcsit pedig sehol nem találsz 3.000 alatt, de egy newyorker c&a-ban van már 3-4 ért is újonnan.
Kabát pedig drága... de az nem is 1 szezonos, már akinek esze van nem 1 szezonra vesz 20.000-ért kabátot hanem 3-4-5-re vagy többre mert nem valószínű hogy elhasználódik mivel nincs mosva max 1-2x évente és a sárba se dörgölöd.
Vannak tényleg feleslegesen drága boltok ahol minden drága HM berska zara... persze ki lehet fogni normális áron a dolgokat de ettől nem lesz jó árú az üzlet.
Évente kb 100.000 forintot költök új ruhára ebben benne van a 2-3 farmer, felső, cipő, kabát csizma ha kell, póló és a többi, de lehet hogy sokat is mondtam és kijön 60-ból:)
A divatos ruhák nem feltétlen drágák. Turkálóban is lehet jókat kifogni, bár én nem szeretek turkálni. Barátnőm onnan öltözködik, és szép ruhái vannak.
Nyilván senki nem egyszerre vesz 6 nadrágot meg 5 pulcsit, illetve léteznek leárazások is.
Onnan van rá pénzem, hogy kapok ösztöndíjat, mellette meg dolgozok, és nem költök f-szságokra, mint új telefon félévente, meg cigi, meg pia, meg minden délutánra két zacskó chips :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!