Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Akik éltek a 90-es években:...

Akik éltek a 90-es években: mit szóltok hozzá, hogy újra ugyanaz a divat? Mit éreztek? Tetszik?

Figyelt kérdés

Én akkor voltam gyerek.

Mikor 1-2 éve megjelentek a boltokban az akkori divat szerinti ruhák, nekem nagyon furcsa volt. Nem igazán tetszett, de akkor még nem minden volt olyan, csak kb. az etno stílusú ruhák.

Most ha bemegyek egy boltba, egy az egyben a tini-korom ruhatára köszön vissza, szabásvonalak, színek, minták, anyagok.

Olyan, mintha időutaztam volna, és nosztalgiázok.

Ti hogy élitek meg?

Kort is írjatok.

(egy 14 éves ezt nem fogja érteni, csak majd amikor 20 év múlva a mostani divat köszön vissza)

32/n

2016. aug. 27. 11:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

A divat ciklikus, mindig is az volt. Kis lépésekben mindig egy régebbi stílushoz jutunk vissza, max. egy pici változtatással. Ami nagyjából változatlan az a "men's wear", csak a sziluett változott. Az ing jobban feszül, a nadrág szűkebb, és normális (fiatal) ember nem hord kalapot, de az alap felállás ugyanaz 40 (ha nem több) éve.

Én már most félem a napot amikor visszajönnek a felhajtott gallérú ingpólók, a bő farmerek, és a grafikus pólók. 2000-2008 maradhatna történelem :(

2016. aug. 27. 14:14
 12/21 A kérdező kommentje:

Van olyan kollégám, aki felhajtott gallérral hordja a teniszpólókat.

Grafikuson mit értsz?

2016. aug. 27. 14:20
 13/21 anonim ***** válasza:

Ilyesmikre gondolok, felnőtt férfin:

[link]

[link]

2016. aug. 27. 14:23
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
28 éves vagyok, sosem érdekelt a divat, de szórakoztatónak találom, hogy újra előjönnek a kilencvenes évek slágerei, bár a tüdőfarmert hagyhatták volna a feledés jótékony homályában. A csótányroppantót nem szedték még elő újra? Annál jobban semmi sem jellemzi az akkori divatot. Még a vitatható minőségű zenei formációk nagyja is (újra) aktív, tényleg olyan, mint egy időutazás. A tamagotchit és a villogó sarkú cipőt hiányolom, ezek is visszajöhetnének, hogy teljes legyen a kép.
2016. aug. 27. 23:58
 15/21 A kérdező kommentje:

:D

A magas derekú farmert én bírom, mert akinek van egy kis pocakja, annak előnyös. Kis túlsúllyal egy csípőfarmer nagyon csúnya tud lenni.

A magas talpú cipők olyan szinten még nem jöttek vissza, de kifutókon már látni. Szóval lehet csak idő kérdése. :)

Világítós talpú cipő gyerekeknek van, de lehet annak idején is így kezdődött, nem tudom.

A tamagochi kicsit más, mert az mondhatni műszaki cikk. A technika az azért eléggé fejlődik, a vastag tévék sem jönnek vissza, meg a magnó- é videokazetta sem.

2016. aug. 28. 01:08
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

Bár én még nagyon kicsi voltam, de nekem is feltűnt, hogy visszajönnek a ""régi"" idők ruhái, de nem csak a 90-es, hanem a 2000-es évek eleji divat is kezd befolyni az üzletek polcaira. Én személy szerint nem örülök. Rühellem a trapéz szárú meg magas derekú nadrágokat, és az olcsóbb márkás helyeken csak ezeket lehet már kapni. De nem csak a nadrágok, egyéb ruhadarabok sem tetszettek sem akkor sem most. Pl a farmer szoknyával kilehet üldözni a világból. Nem tudok olyan összeállítást elképzelni, ami jól nézne ki számomra és/vagy ne lenne cigányos. De ha még elkezdik újra felvenni hozzá a térdig érő cicanadrágot, hát én megőrülök:D

Szóval én mindenképpen negatívan élem meg, egyáltalán nem az én stílusom ezek a ruhák.

2016. aug. 28. 10:49
 17/21 anonim ***** válasza:

Jajj a farmerszoknya! Mintha az mindig is gáz lett volna... és most újra a koptatott,meg szaggatott farmerek is visszajöttek! Bár én mindig szerettem volna egy szép farmerszoknyát, most el sem tudom képzelni.

Emlékszem a 3/4es szárú nadrágokat is hogy szidta mindenki, mégis mindenkinek az volt. Pedig ha sötétebb színű és jobb anyagú,akkor nagyon csinos tud lenni egy elegáns cipővel.(mondjuk férfiaknak nem áll jól én úgy gondolom! sem a felhajtott szárú hosszú szűkszárúnadrág,amit most szoktak hordani :D )

Vannak darabok,az alapok,amik sosem mennek ki a divatból,akár trapéz akár nem. Pl egy jó kosztüm, blézer illetve nadrág, vagy akár szoknya blúzzal. Az irodai megjelenés sosem megy ki a divatból.

Vagy a sötét farmer egyszínű pólóval. Ha belegondoltok a sportcipők sem változtak semmit, vagy a tornacipők!

Érdekes, hogy a kockásing is milyen divatos lett most....

2016. aug. 28. 13:26
 18/21 A kérdező kommentje:

Ma jött hírlevél a H&M-től, nagyon illik ide. :)

Pedig már nem terveztem, hogy töltök fel egyebet, mikor már belinkeltem néhány dolgot.

[link]

2016. aug. 29. 10:11
 19/21 anonim ***** válasza:

Biztos én vagyok ízlésficamos, de a farmerszoknya volt sok évig a kedvencem. Nem a mini, hanem a térdig érő egyenes fazon.

Az együtteses pölók viszont kimaradtak az életemből. Még rockkoncertre se vettem fel. Bakancsot igen, de martenzre sose volt pénzem, helyette munkavédelmit hordtam (nem szoknyához), amit anyukám el tudott számoltatni munkaruhaként.

De egyébként ez a 2000-es évek eleje inkább.

A 90-es években, amikor a kérdező még általánosba járt, nem ez volt.

Ani tipikus 90-es és nem korábbi visszatérő, az a: patacipő, magas sarkú bakancs kötött bakancsazoknival (lábszármelegítő volt már korábban, de ezt bakanccsal vagy patacipővel hordták), kötényruha, klumpa, világító cipő, neon, haspólók...

32N

2016. aug. 29. 10:53
 20/21 A kérdező kommentje:

A neon az nagyon 90-es évek, ez biztos.

De kötényruha... nekem nem volt, nem is rémlik.

Klumpa is tényleg volt.

És igen, nekem volt először az osztályban magas sarkú bakancsom, a kötött magasszárú zoknival, amit letűrtem a bakancs tetejéig. :)

A patacipőről nem jelenteném ki ennyire, hogy nem visszatérő. A 60-as, 70-es években voltak ilyen ormótlan cipők, hippis képeken lehet látni.

Mondjuk én sosem hívtam patacipőnek, de most nem jut eszembe, minek hívtuk.

2016. aug. 29. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!