A divat iránti rajongást miért tartják felszínes butaságnak?
A divatrajongó személyről itthon úgy érzem, hogy legtöbbeknek a felszínes, póthajat, láthatóan rengeteg sminket viselő, harsány nő jut eszébe.
Pedig szerintem többnyire pont az ellenkezője igaz, mert aki tényleg ért hozzá valamicskét, és nézi a trendek alakulását, szeret kombinálni, varrogatni ruhákat, színeket meg textúrákat, korántsem buta személy.
A tömeg divat az nem stílus!
Aki a divatig lát el az felszínes vagy esetleg fiatal. Aki az utóbbi addog örüljön amig az a legnagyobb gondja, hogy mit vegyen fel.
szerintem az a baj, hogy a legtöbb ember divatos cucc alatt az ilyen bershka meg tally szintű gagyikat érti, ahol tényleg olyan a ruhák többsége, hogy 1-2 szezonig hordod, de aztán már kifejezetten ciki lesz, mert süt róla, hogy ez pl. a 2014-es nyári trend. 'divatrajongó' alatt pedig azt értik, aki az ilyen üzletekben vásárol és sajnos ezek között sokszor tényleg akadnak tipikus üresfejű, buta p icsák, akik csak megerősítik a sztereotípiákat. szóval azt hiszik, hogy a plázában korzózó műkörmös, szolibarna lányok foglalkozhatnak csak a divattal.
pedig ez hülyeség, az igazi divat nem az évente változó idiótábbnál idiótább trendekből áll (szerintem), hanem abból, hogy megpróbálod megtalálni a hozzád illő, jó minőségű, univerzális, kortalan darabokat, amiket x év múlva is nyugodtan tudsz viselni. de ez már csak az értelmesebb emberek agyáig jut el, akik általában nem is nagyon nyomatják, hogy i love fashion meg a divat a szenvedélyem stb.. ellentétben a butább és ízlésben fejletlenebb rétegekkel. csak az átlag ember pont az utóbbi csoportot kapcsolja a divathoz ezek miatt és ezért elkönyveli, hogy divatot szeretni = butának lenni.
szóval félreértések tömkelegén alapszik ez a dolog.
szerintem csak az a butaság, amit már itt is írtak, ha valakit csak a márka érdekli, vagy mindent felvesz ami épp trendi függetlenül attól, hogy jól áll-e neki, csak mert divat.
nem azzal van a baj, legalábbis szerintem, ha valaki követi a trendeket. ha azért teszi, mert neki az tényleg tetszik, abban érzi jól magát, az fejezi ki legjobban a személyiségét, akkor miért ne tehetné? engem is érdekel az öltözködés, és van sokszor olyan, hogy tetszik az aktuális trend, vagy abból egyes dolgok. szerintem öltözködéssel foglalkozni kreatív dolog, majdnem úgy, mint amikor valaki rajzol, vagy hasonló. jó, nyilván nem teljesen ugyanaz, de értitek.
én sem feltétlenül drága dolgokat veszek, bár az is előfordul, de ugyanúgy vásárolok new yorkerből is, ha olyat látok.
egyébként nem sz ar minden, amit kínában gyártanak... nem mindegy ki adja a kínai kezébe az anyagot, cérnát, tűt, és mit kell belőle varrni.
tényleg van sok irigy, de van sok olyan is, aki csak szimplán felsőbbrendűnek gondolja magát azért, mert őt ilyen butaságok nem érdeklik. de ezzel kár foglalkozni szerintem. nem tetszhet minden mindenkinek. én nem foglalkozok az ilyenekkel, vagy hogy mit gondolnak rólam csak azért, mert szeretem a ruhákat. nem kezdek velük és kész. keresek olyan baráti társaságot, akik nem gondolnak emiatt kevesebbnek.
egyébként akik ízlésesen néznek ki, azok tényleg nem szoktak buták lenni. legalább átlagos a többség. buta embereknek nem szokott olyan jó ízlése lenni. és itt jó ízlés alatt arra gondolok, hogy nem lóg ki a hája a nadrágból ésatöbbi alapvető dolog. szóval az most mindegy, hogy fiús, vagy cicababás, grunge, nőies vagy akármi a stílusa. nyilván mindenkinek van preferenciája. egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak más. szóval mégha nem is ugyanaz a stílusa valakinek, mint nekem, ettől még nem gondolom rossznak.
Ízlésesen követni a divatot, pont hogy az ertelmesek teszik.
Nézd meg az átlag cig...t. párduc leggings és neon trikó strasszos felirattal stb. Ők a 8osztalyos réteg.
Az izleses divat az értelmes emberek sajátja.
Hogyha valaki a divatot csakúgy általánosítóan felszínes butaságnak tartja, az majdnem olyan, mintha az én zene-kultúrám odáig terjedne, hogy csak sablonra-épült elektronikus zenéket, vagy Inglesias, Bieber s társait ismerjem, és ezalapján képzeljem el, hogy "a zene ennyi és butaság".
Vagy ez, mondhatni pont olyan, mint amikor valaki a képzőművészetben Picasso forma-bontó képeit ismeri, ami neki girbe-gúrba gyerekrajz és alapján eldöntse, hogy a művészet is elvont hülyeség, amint hallottam már ilyen "véleményt", mikor a véleményezője azzal sincs tisztában, hogy a formaújító Picassonak normálisabb, klasszikusabb irányelvű festményei is vannak az életművéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!