A divat iránti rajongást miért tartják felszínes butaságnak?
A divatrajongó személyről itthon úgy érzem, hogy legtöbbeknek a felszínes, póthajat, láthatóan rengeteg sminket viselő, harsány nő jut eszébe.
Pedig szerintem többnyire pont az ellenkezője igaz, mert aki tényleg ért hozzá valamicskét, és nézi a trendek alakulását, szeret kombinálni, varrogatni ruhákat, színeket meg textúrákat, korántsem buta személy.
Egyébként nem feltétlenül költséges hobbi.
Csak időt kell rá szánni. A legalja turkálókban, bolhapiacokon lehet találni hatalmas kincsekre.
(Saint Laurent kabát, egyenesen 1970-es évekből 2000 Forintért, mert az eladó a kilós helyen nem tudta, mivel van dolga...)
Na, ez is bizonyitja mennyi irigy, csoro ember van, eleg csak ranezni hogy hany %-ra ertekeltek a valaszom..:D de nem baj, nekik ennel nagyobb oromuk sosem lesz, es amig masokat savaznak, addig mi jokat vasarolunk, olyan helyeken amirol max a neten olvastak, tudom az irigyseg betegseg.
Ugyhogy ennyit roluk.
Nem csak a divat iránti rajongás felszínes "butaság", hanem maga a divat is. A külsőségekre helyezi a hangsúlyt (=felszínes).
A "butaság" azért van idézőjelben, mert ebben az iparágban csak azok a buták, akik megvesznek minden szart egy márkajelzés miatt. A divatguruk pusztán az emberi ostobaságot használják ki, ez nem butaság, inkább köcsögség :D
Mondjuk néhány "divatos" ruhánál az alkotó épelméjűsége is megkérdőjelezhető...
Az irigységgel kapcsolatban szerintem tévedtek. Én pl ha meglátok valakinél egy táskát, akkor nem az jut eszembe, hogy "Bakker, ez egy Louis Vuitton (vagy hogy hívják :D) táska, biztos nagyon gazdag ez az ember, rohadjon meg, hogy nekem nem lehet ilyen táskám!", hanem egyszerűen csak annyi, hogy "Fekete táskája van.".
Szóval vannak olyanok is, akik nem csóróságból nem vesznek divatos cuccokat, hanem azért, mert többre becsülik a funkcionalitást a külcsínnél, és nem gondolják, hogy a Nike cipőt ügyesebb kínai kisgyerekek varrják össze, mint a márkátlant.
Érdeklődési körként egyébként semmi gond nincs a divattal, sőt, azt kifejezetten jó dolognak tartom, ha valaki igyekszik a saját személyiségéhez/testéhez illő ruhadarabokat választani (vagy akár megtervezni, és kivitelezni). De ettől még nem lesz az ember se okosabb, se butább.
Általában az eredetileg drágább holmik jobb minőségűek is, és Európában gyártják.
Egy tervező kézjegye pedig szerintem valamilyen szinten szentimentális értéket is képvisel.
A divatot szerintem rengetegen félreértelmezik.
Mert a divat nem más mint a felszín csillogóvá tétele.
Ma ez a divat, holnap az, tegnap más volt.
Ez alapján kellene értékelni egy embert?
A divatot az követi, akinek nincs stílusa.
Stílusa annak nincs, akinek nincs egyénisége.
Ennyi.
A divat szerintem a stílus fejlődése, a kor vizualizálása.
Érted. Ha ránézel egy fényképre, tudod, mikor készült, mert a ruhákból kiolvashatsz sok mindent.
Én azért nem szeretem úgy általában mert sok divatőrültet nem érdekel hogy nekik mi áll jól csak hogy mi a trendi és mindenáron azt kell hordani aki nem követi azt meg leszólják.
Persze van aki fogja a neki jó éppen divatos darabokat és beleolvasztja a stílusába de sajnos ilyenből kevés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!