Jogos volt-e a munkahelyi főnököm rövidnadrág-ellenes intézkedése?
Emiatt szerintem nem fogják kirúgni.
Én ahol dolgozom, ott is ügyfelekkel foglalkozunk - találkozunk, de van pár kolléga, aki háttérben, irodában dolgozik, így nem találkozik ügyfelekkel.
Nekünk kötelező a formaruha. És a bentieknek is. Hiába van 40 fok, akkor is hosszúnadrág + rövid ujjú ing + nyakkendő.
"Azonban a másik fiatal kolléga megmakacsolta magát"
Ha az embernek nincs pótolhatatlan tudása, akkor nem szerencsés megmakacsolnia magát olyan dologban, ami csak a dacról szól. Ez lehet a következménye.
Amúgy ha nincs a munkahelyeteken írásban rögzített előírás a munkahelyi öltözködésre, akkor fegyelmit emiatt nem kaphat. De egyéb módon simán kinyírják, ha olyan a főnök.
van valami házirend vagy ilyesmi, amiben ez le van írva? vagy benne volt a szerződésében? szerintem felháborító, hogy ilyet meg akarnak szabni, amikor k urva meleg van és mint te is írtad, nincs légkondi az irodában. szerintem az egy jogos kompromisszum lehetne, hogy bejöttök hosszabb nadrágban, de akkor szereltessenek be légkondit vagy legalább valami ventilátort adjanak.
én értem, hogy van egy határ az öltözködésben, ami nem munkahelyre való, de szerintem a térdig érő rövidnadrágban semmi erkölcstelen nincs. az meg egyenesen elmebeteg dolog, hogy centivel méregeti a nadrág hosszát, nem normális. DE sajnos ő a főnök, ő szablya a feltételeket és jobb vele nem kötekedni. egyetértek a fiatal kollégáddal, de nem biztos, hogy okos dolog ez a csakazértse hozzáállás..
"Most fegyelmi tárgyalása lesz a munkahelyi öltözködési szabályok megsértése miatt"
Van ilyen szabály? Ti tudtatok róla? Ha igen, akkor lehet belőle valami, de kirugás nem valószínű. Ha viszont nem volt ilyen szabály, vagy azt nem közölték veletek és mégis lesz fegyelmi, akkor jöhet egy munkaügyi per, amit nagy esély lesz megnyerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!