Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mi dönt arról hogy valamilyen...

Mi dönt arról hogy valamilyen minta csinos vagy nem?

Figyelt kérdés
A legtöbb munkahelyen viszonylag csinosabban, elegánsabban kell öltözködni. Nem mindenhol, de azért sok helyen. Egyik nap összevesztem azon egy barátommal, hogy ha egy sötétkék pólón világosabb kék lepkék vannak szétszórva mintaként, és az elegánsnak, munkahelyen elfogadott öltözéknek számít, akkor ha mondjuk gyíkok vagy denevérek vagy dinoszauruszok vannak rajta ugyanígy mintaként, az miért nem elegáns. Nem értem, komolyan nem bírom megérteni az álláspontját, miszerint egy virágos vagy lepkés vagy madaras póló helyénvaló, akkor egy dínós, gyíkos vagy kígyós az miért nem??? És most nem olyanra gondolok h például Jurassic parkos, hanem amin például sok kicsi fekete velociraptor van egy szürke pólón például az miért rosszabb mint ha egy szürke pólón sok kicsi repülő madár minta van?? Valaki könyörgöm magyarázza már el...

#dinoszaurusz vs lepke #munkahelyi öltözék
2016. jún. 12. 21:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Az üzleti protokollba nyilván egyik se fér bele, de te nyilván nem is erre gondoltál, hanem a lazább eleganciát elváró munkahelyekre. Csak egy tipp, de talán a szimbolikája miatt - gondolj csak bele, a madár és a pillangó csupa olyasmit szimbolizál, amik a nőiességhez, így a női eleganciához is kapcsolhatóak. A gyíkoknak már nem igazán van ilyesmi mögöttes jelentéstartalma. Ugyanakkor én simán el tudom képzelni például az általad említett apró velociraptor mintát egy ingen, hozzá fekete ceruzaszoknya és körömcipő... atomtuti lenne, és simán megfelelő a munkahelyek nagy részén. Ha látsz valahol ilyen holmit, könyörgöm, sikíts ide!!! :D
2016. jún. 12. 23:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs különbség. Ahol a pillangós mintás ing elfogadott, ott a velociraptoros is. Olyat előbb is vennék fel, mint egy pillangósat. :D

Szerintem a sztereotípiák miatt látják egyesek a kettőt másnak, miszerint a nő szelíd mint a bárány, törékeny mint egy virágszál, súlytalan mint egy pillangó, vékony mint a nádszál stb. Csomó szimbólum alakult ki így a nőiségre ezen ezeréves erények nyomán.

Nyilván a velociraptor meg a gyík nem fér bele az általános ideális nőképbe, amit láttatni kell még ha nem is igaz ránk, mert különben szájára vesz a jóindulatú pletyihadsereg.

2016. jún. 13. 04:28
 3/4 A kérdező kommentje:

hihi..:D najó. ez jogos. de ez nem fair. Mint az, hogy a női felsőknél csak mimiegeres van,virágos meg az a spanyol kiscsaj van rajta (nemtom hogy hívják, valami barna hajú vigyormanó), míg a férfiaknak van képregényes, együtteses, stb. Pedig az AC/DC-t, Guns'n Rosis-t nők ugyanúgy szerethetik mint pasik. Egyébként első válaszoló, ha találok ilyet, először magamnak szerzek egyet, de utána eskü sikítok neked. :DD

(utálom a virágokat. hordani. a természetben semmi bajom velükxD)

2016. jún. 14. 21:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Amúgy ha tudományosan pontos Velociraptor mintás, az sokban hasonlít a madarakra.
2017. júl. 4. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!