Megéri Converse cipőt venni? Mennyivel jobb mint a kínai?
Nekem Deichmannos volt, elég hamar szétment és nem is volt kényelmes. Igazából lutri, lehet hogy kifogsz egy olyat ami sokáig bírja, de az is lehet hogy egy szezont se bír ki. Meg én azt vettem észre, a kínais cipők egyre rosszabb minőségűek, főleg a talpukból kisprórolják az anyagot, minél nehezebb valaki, annál hamarabb okoz ez problémát.
A Converse meglepően kényelmes, ahhoz képest hogy "csak" egy tornacipő. Amíg nem volt a lábamon nem hittem volna el.
Sokaktól sokfélét hallok. Van aki nagyon dicséri a converse-t van akinek fél év alatt szétszakadt oldalt a talprésze (láttam, mert osztálytársamé volt). Olyan is van szintén az osztályban aki néhány ezer forintért vesz "okosba" "converse-t". Gondolom hamis. Ezért vagyok dilemmába, hogy ha az olcsó kínais vagy valamilyen cipőboltos, netalántán hamis converse is bírja ugyanannyi ideig akkor miért vegyek eredetit. Ha veszek 20-ért egy eredeti converse-t és optimistán nézve 2 évig jó is lesz, akkor amit 2000-ért vennék kínai csak 2.5 hónapig bírná? Tízszer annyiba kerül de jobb is tízszer annyival? Mert ha egy kínais vagy esetleg hamis bírja kb fél évig akkor inkább azt veszek.
A másik, hogy hiába vigyázok a cipőimre sokan gyökér módjára kárt okoznak benne. Volt, hogy ráléptek korcsolyával a cipőmre és szépen el is vágta, neki persze fel se tűnt. Szóval ha valami baja lenne önhibámon kívül akkor azért mégse akkora kár egy olcsóbb cipőért.
Ohóó de vártam már egy ilyen kérdést! 16ezer ftért vettem tavaly converse cipőt márkaboltban.pár hónap után levált az oldala. Elvittem cipészhez, 2 ezerért visszaragasztotta. 3 hónap után újra levált. SOHA DE SOHA nem dobok ki ennyit egy cipőre!!! A kínaiban ugyanezek vannak logo nélkül,ugyanaz a minőség. Volt olyan ami 3 évig húzta és utána is csak azért dobtam ki mert untam. A conversre költött 18 ezremből 6 vagy akár 9 kínai cipőt vehettem volna. Még ha azt vesszük,h legrosszabb esetben fél év alatt tönkremegy (nem fog),akkor is van fél évig 6-9 pár különböző cipőd,azaz minden nap mást vehetsz fel,nem ugyanazt nyúzod.
Én már nem veszek drága cipőt! Van egy méregdrága Guess bőrcsizmám, 5 éve hibátlan,de mire megyek vele,ha a talpa annyira féq
Azt nem tudom, hogy tovább bírja-e, nekem 2 pár Converse tornacipőm volt, de mindkettőt eladtam pár használat után, mert szülés után már kicsik voltak, előtte meg azért nem igazán hordtam őket, mert baromi kényelmetlenek voltak :D
Viszont esetleg a kínai és a Converse között egy áthidaló megoldás nem jöhet szóba? Tegnap voltam SportsDirect-ben (a székesfehérvári nagy Tesco-ban), volt egy csomó Dunlop meg Lee Cooper tornacipő, 3-4 ezer forintos árakon. Szerintem a kínai boltos párszáz forintosnál biztosan sokkal jobb minőségűek, árban viszont töredéke a Converse-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!