Hol lehet kapni Kaposváron, vagy a környékén Louis Vuitton táskát?
Sziasztok, irigykedők! Mosolyogva nèzem, milyen felhàborodàst vàltottam ki belőletek... Ne őrjöngjetek, nem vagyok bolond, aki a teljes fizetèsêt egy "szaros" tàskâra költi, de programozó matematikus vègzettsèggel, független programozókènt megengedhetem ezt magamnak, mert ez kb. egyetlen napi bevètelem, szóval arànyosan nekem ez olyan, mintha egy àtlagos fizetèsből èlő nő 6-10 ezerèrt venne tàskàt (vagy bàrmit).
Mikor írtok valamit, mièrt nem gondolkodtok előbb? Azèrt van nèhàny ezer ember, akinek nincsenek anyagi gondjai. Na, a luxuscikkeket nekünk kèszítik, nem azoknak, akiknek egy cipő, vagy egy tàska àra a teljes havi fizetèse.
Remèlem ezùttal senki nem fog kiakadni a vâlaszomon, nem sèrtegetni szeretnèk, csak elkêpedtem azon, hogy írok egy teljesen helyènvaló vàlaszt, ès ahelyett, hogy a kèrdezőnek segítenètek, nekemestek. Talàn èrezzem rosszul magam, amièrt nem vagyunk azonos anyagi helyzetben? Nem fogom... ;)
Istenem, de szánalmas duma ez "gondolj az éhező gyerekekre"
Gondolkodtak volna előre a szüleik, hogy nem lesz miből etetni, vagy gondoljon rájuk sokat az állambácsi, de miért kellene a magas fizetéssel rendelkező nőknek márkás holmik vásárlása helyett, idegenek életét rendezni? Aki olyan sokat keres, azoktól akkora adót vonnak le minden hónapban, amennyiből már bőven kijön egy-két gyerek egész évi étkezése. (azt ne most firtassuk, hová teszik a pénzt a minisztereink) Ha egyszer valaki megdolgozott a fizetéséért, senkinek semmi joga nincs beleszólni, mire-hová költi. Amúgy meg a legnevetségesebb dolgok egyike, ha valaki hamis dolgot vesz, szánalmas a gazdagok majmolása, akinek tényleg többhavi keresete egy ilyen holmi, inkább keressen egy csinos, de névtelen terméket. Aki úgy felháborodott a táska árán, az belegondolt valaha, hogy mennyi bevételt jelent a luxusüzletek forgalma utáni adó Magyarországnak? Abból is lehet(ne) a szociálisan rászoruló családokat segíteni, tehát igenis jó dolog, ha vannak ilyen boltok, hiszen nyilván negyvenszeres bevételük van, mint mondjuk egy kínai ruhásnak, mégis ugyanúgy 65%-os adót kell befizetniük. Ne ócsároljuk a gazdagokat, a luxusholmikat, csak mert annyira elérhetetlen mindez, hiszen ez a gazdag lány biztosan vesz el senki elől semmit, esetleg lehet utána csinálni, a Corvinus egyetemen 3+2 éves az általa említett diploma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!