Ti nem ódzkodtok a használt ruhától? (turkáló)
Arra gondoltam, hogy kéne pár ruha a szekrényembe, pólók, 1-2 pulóver, 1-2 darab ing, egy farmer és valami sötétebb nadrág. Az a baj, hogy ez bőven 20 ezer ft felett lenne amire jelenleg nincs pénzem. Viszont ruha mindenképp kellene, mert szeretnék változatosabban öltözködni, van amit már ki is nőttem. Így alternatívaként gondoltam esetleg a kínai üzletekre, de nem sokkal olcsóbbak mint a h&m, new yorker stb. és a minőségük nem tudom milyen lehet.
Emiatt gondoltam a turkálóra, mert elvileg vannak jó minőségű, márkásabb ruhák olcsón, de valahogy ódzkodok tőle. Más már hordta, beleizzadt, ne adj isten leette. Nem feltétlen látszik rajta, meg úgy is kimosnám, de titeket ez nem zavar ha ruhát vesztek? 17/f
nem zavar, sose zavart, lehet, hogy abból adódik, hogy kisebb tesó vagyok így a nővérem kinőtt cuccait is gyakran örököltem..:)
azt mindenképp ajánlom, hogy nézz el egy-két ilyen second-hand-be, mert ki lehet fogni nagyon jó, akár ÚJ darabokat is:)
ami engem taszít, az sokkal inkább a szag, amit minden turiban lehet érezni, de ez gondolom a fertőtlenítő szaga, ami meg egy mosással kijön itthon..
vagy ha nagyon-nagyon tényleg nem bírod, vásárolj a leárazásokban (vagy alatt vagy nemtom hogy mondjam:D)
de inkább látogass el, szerintem ez így napjainkban egyátalán nem ciki, és a másik előny az olcsóság mellett, hogy nem tömegcuccok:)
Engem nem zavar. Kimosom, lehetőleg nem 30 fokon, és kész. Sarkított példa, de pl. a kórházban, szállodában is ugyanazt az ágyneműt használod, amit már sokan mások, csak ki van mosva. Ha belegondolsz, ez még sokkal undorítóbb :)
Egyébként én rendszeresen turizok (darabáras Hádába járok), nagyon szeretem, és kb. 90%-ban új, eredeti címkés ruhákat szoktam venni. A boltok (pl. Primark) a visszamaradt készleteiket értékesítik így, sokszor több is van ugyanabból a ruhadarabból.
Nekem sincs bajom a turkálós ruháktól,de szeretnék neked szólni,hogy nem éri meg a Hádában vásárolni,mert egy jobb nem annyira használt pulóvert olyan árban adnak mint a boltokban pl h&M .
Persze vannak olcsóbb dolgok is,de ajánlom hogy,várd meg mig leárazás van és ne vegyél drágán dolgokat a Hádában.
Valóban sokszor nem éri meg. Én párszor voltam, 1-2 alkalmi felsőt meg egyrészes ruhát nézni, de olyan árban voltak, inkább nem vettem meg. Van egy csomó üzlet ahol simán hozzá juthatsz jó árban lévő ruhákhoz, mondjuk igaz lehet nőiből nagyobb a választék, de bizti egy bevásárló központban találsz.
Azért nézd meg alaposan, mert van ahol 1-2 nap után vissza viszik és újból kirakják közbe meg már hordták is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!