Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Normális, ha nem tudok ennyi...

Normális, ha nem tudok ennyi pénzből kijönni?

Figyelt kérdés

Havi 30 ezrem van ruhára, de iszonyat kevésnek érzem. Rendszerint már hó elején elmegy az egész, holott nem vásárolok drágán. Olyan havi 100 talán már elég lenne, de annyi meg ugye nincs.

Hogy javíthatnék a helyzetemen?

21N

2015. nov. 4. 00:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
49%
Normális? Nem. Normális ember nem költ havonta 30ezret ruhákra, mert felesleges. Neked inkább túl sok a pénzed és nem tudod értelmes dolgokra költeni...
2015. nov. 4. 10:14
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem, nem normális.

Ülj le, és gondold végig, hogy nincs-e olyan dolog az életben, ami kicsit mélyebb, fontosabb és értelmesebb. Mert ha ez a legjelentősebb gondod, hogy nincs fél vagyonod ruhára, akkor végtelenül felszínes, egyszerű és üres lehetsz. Én a helyedben próbálnék tenni ellene... Puffogás és felháborodás helyett gondold át - engem ugyan nem érdekel, ha megsértődsz. Az előbbi reakció úgyis csak engem igazol. :D

Amúgy meg dolgozz többet, akkor többet tudsz elszórni felesleges marhaságokra is. Bár remélem jut a rezsire, kajára is (ha ezt anyuciék fizetik, akkor nem a saját pénzed költöd, kár áltatni bárkit is), és félre is teszel legalább annyit, amennyit elszórsz ilyesmire, mert a mai világban megtakarítás nélkül élni nagy kockázat.

2015. nov. 4. 10:42
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem a szüleimmel élek. Csak kb nincsenek ruháim, mert korábban szegények voltunk, és a szakadt holmikat, amim volt, ki kellett dobjam. És most mindenből újat kell vennem, és nincsen még vállalható ruhatáram.
2015. nov. 4. 10:43
 14/21 anonim ***** válasza:

Hát gazdaságosabb, ha bizony csak pár darab ruhát veszel havonta, és legalább mindig úgy érzed, hogy van valami új.

Én is szívem szerint vásárolnék minden hónapban. De sajnos nem telik. A havi 30 ezer szerintem rengeteg ruhára havonta. Mondjuk attól függ, milyeneket veszel.

Én nem veszek márkás, drága holmikat, inkább olyat, ami kényelmes. Azért manapság, már normális áron is lehet jó cuccokat venni.

2015. nov. 4. 10:54
 15/21 anonim ***** válasza:
73%

Igen, 30 ezer az rengeteg.

Szerintem havi 10. Nem kell feltétlen turiba menni, még a plázákban is megoldod, hogy veszel mondjuk egyik hónapban két pólót meg egy pulcsit, kövi hónapban egy farmert meg pár zoknit, következőben harisnyát, szoknyával, ha cipő kell, akkor is max 20 ezer (már a ruhákkal együtt, én 10 fölött semmilyen cipőt nem veszek), és az csak egy hónapban. Alkalmazkodj az időjáráshoz, és próbáld úgy venni a dolgaidat, hogy egyenként a ruhadarabokban legyen valami változatosság (pl ne legyen mind fekete, legyen sportos, meg nőies viseleted is), de több kombinációt is össze tudj állítani belőle. Például blúzokat, pólókat lehet venni nadrág+sportcipő kombinációval, vagy szoknyával és harisnyával. Cipőből elég egy sportcipő, egy szandi nyárra, egy csizma télre, meg esetleg egy vékony vászoncipő vagy tornacsuka, ha nyáron a sportcipő meleg lenne, de sportosan kell öltözni, és nem vehetsz szandit. Nem olyan nehéz, majd belejössz. :)

A többiek amúgy meg ne szólogassanak be, az ő szívügye, hogy mire költi a fizetését. Megint a hülye sztereotípiák, hogy aki szórja a pénzt, az biztos anyuci/apuci/gazdagférj vagyonából teszi.

2015. nov. 4. 13:27
 16/21 anonim ***** válasza:
26%

Figyi:)

Nekem 65.000 a full ruhatáram és van amit már nem idén vettem:)

5 farmerom van amiből 4-et 3e.-árt vette, szóval olyan 20-as.

15 a cipő amit 1 évig bőven elhordok.

5-6 póló 2-3 között legyen 50 és van 3-4 pulcsim ez így kb 65.

Kabátot elég 1x megvenni ha nincs 5-10 e.-ért és kész a full ruhatár amit nem kell havonta cserélgetni és ez se nem kevés se nem sok.

2015. nov. 4. 15:19
 17/21 anonim ***** válasza:

Menjél el pszichológushoz, aki kigyógyít a vásárlásmániádból.

Bszki, nekem spec rezsi, kaja, bérlet - és marad 10 rugóm max.

2015. nov. 5. 07:04
 18/21 anonim ***** válasza:
47%

Na azért senki se mondja már, hogy havi 30ezer ruhára a pénzszórás... Sokkal többet költök, bár nyilván sokkal többet is keresek, mint a kérdező.

Kérdező, ha dolgozol, a saját pénzedet költöd, és neked jó így, akkor mi a probléma? Ahhoz se lenne köze senkinek, ha a kétszeresét vagy a tízszeresét költenéd! ;) Ahhoz se, ha iratmegsemmisítővel darálnád be a bankjegyeket, ahhoz se ha megennéd! :D A te pénzed, a te kereseted!

2015. nov. 5. 11:32
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekem úgy tűnik, hogy nem jól osztod be a pénzt. Hasonló háttérrel jöttem, nem volt pénzünk, eleinte én is elszálltam, mert a saját keresetemből jutott ruhákra. Aztán 1-2 hónap alatt leállt az eszetlen költekezés, és már nem vásárolok össze minden hülyeséget. Rájöttem, hogy jobban megéri várni a leértékelésig, a legtöbb helyen 2 hét után leárazzák a cuccokat, fölösleges teljes áron vásárolni. Te is be fogod látni, és akkor a 30 ezer még sok is lesz.
2015. nov. 5. 12:07
 20/21 anonim ***** válasza:
Azzal senkinek sincs baja mire szórja ha megkereste, hanem hogy panaszkodik, hogy de kevés ez ruhára... hát dolgozzon többet lesz több pénz... komolya... meg ha 30k nem sok ruhára... minden ruhát felvesz kétszer aztán dobja ki vagy mi?
2015. nov. 6. 02:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!