Szerintetek hány darabra van feltétlenül szüksége egyes ruhafélékből egy nőnek?
Szerintem ez a kérdés azért nem jó, mert a nők úgysem tudjak megmondani a reális darabszámot. A férfiak biztos tudnák, de azzal meg a nők nem értenek egyet.
Szakértők azt szoktak mondani, hogy legyen egy-két alapdarab (ami farmer, fekete gatyo, blezer, ing, stb) és ezekhez kombináljuk a többit, akkor jut mindig más ruha a hét minden napjára. De ezt sokan nem tudjak betartani, ha mindig megtetszik valami.
Nekem is rengeteg felesleges holmim van, de a legtöbb ami inkabb az éjszakába való partiruha, mert megtetszett és nem tudtam otthagyni. De bulizni meg nem járok, úgyhogy minek. Utcára meg sosincs mit felvennem, mert ahhoz gyáva vagyok hogy ilyenekbe járjak.
Na de miért a minimum a kérdés? Ha túl sok ruhád van úgyse dobsz ki annyit hogy éppcsak elég legyen.
Nekem tetszik amit az első írt, de az nem amennyi feltétlenül szüksége, inkább már egy kényelmes, ideális szituáció.
Oké, akkor kicsit pontosítok. 26 éves vagyok, nem kell a hétköznapokban kiejezetten elegáns ruhát hordanom, bár mindig az elegánsabb stílus tetszett, de a ruháim nagy részét ajándékba kaptam és a legtöbb egyszerű, laza stílusú. Általában csak heti egyszer mosok.
Rengeteg egyszínű pólóm és hosszúujjú felsőm van, amiket csak akkor veszek fel ha télen szükség van a rétegekre. Ezekből pl. ti mennyit tartanátok meg? Ennél is tartsam be a 7 napos szabályt?
Van 6 db farmernadrágom, különböző szárszélességekkel, mert hogy "majd még úgyis visszajön a divatba", de csak kettőt hordok belőle. A többit van értelme megtartanom?
Van vagy 5 vastag pulcsim amit szintén csak itthonra hordok vagy télen sétálni stb., de emberek közé nem venném fel. Szeretem őket, kényelmesek, de rengeteg helyet foglalnak. Ezekből mennyit lenne ésszerű mghagyni?
Köszönöm az eddigi válaszokat, sajnálom ha nem egyszerű a kérdés vagy értelmetlennek tűnik. Az a helyzet, hogy már sokadjára üök neki szortírozni, de nagyon sok mindent képtelen vagyok kidobni, pedig tudom, hogy az lenne az ésszerű. Ezért lenne szükségem néhány számra, amihez utána igyekeznék tartani magam.
Ez így darabszámra tényleg nem sok, csak sok helyet foglal.
Amiből darabra is rengeteg van, az a sok egyszerű, vékony hosszúujjú és rövidujjú. De akkor azokból igyekszem hét-hét darabra leszűkiteni a kört.
Nem értem egyébként, hogy miért ennyire nehéz. Van 8 db. szoknyám amik már úgy 10 éve megvannak, és az utóbbi öt évben egyszer sem voltak rajtam, mégis nehezemre esik kidobni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!