Szerintetek is jó ötlet páva stílusról átváltani elegáns stílusra?
Helo!
Te fogod viselni a ruahdat. Ezert Te döntsd el, hogy mit akarsz hordani. Ha masok velemenyek kell, hogy eldöntsd, mit szeretnel, mi a stilusod - ez nem egyenlö azzal, ha mondjuk kikered vlaaki velemenyet egy-egy ruhadarab megvetelekor! -, akkor hol vagy ott Te? Valts, amire ugy erzed, valtanod kell, es majd eldöl, jol tetted-e, vagy mas illik hozzad.
Nekem nagyon bejön az elegánst stílus,és köszönöm a válaszodat :)
Én úgy vagyok ezzel hogy nekem nagyon tetszik,és ezzel legalább jobb benyomást keltek a normális emberekre,tanárokra stb :)
Én inkább preppy-ben gondolkodnék. Az az elegáns amiről te beszélsz, az már inkább business-casual, túl felnőttes a te korodhoz, hülyén néznél ki.
"Preppy fashion for men", erre keress rá, nézegesd a képeket, keress inspirációt.
A lényeg hogy a színeket jól válogasd össze, és ne keverd a formal-informal ruhákat. Tehát ne vegyél fel rövidnadrágot zakóval, például. Ha zakó-szerű ruhát akarsz felvenni, blazert keress. Arra viszont figyelj, hogy tökéletesen passzoljon, amúgy elég ratyin néz ki. A Pull&Bear-ben szoktak lenni lazább blazerek pl.
Ingből OCBD fajtát ajánlom, és tanuld felhajtani az ingujjad. Ha nem találsz OCBD-t, igazából mindegy milyet veszel, de figyelmeztetlek, a H&M-es, C&A-s casual ingek gallérjával szenvedni fogsz, ha normálisan akarod hordani őket.
[link] (Ilyet nehogy felvegyél :D)
A Nike cipőt nem feltétlenül kell elhagynod, csak ne AirMax-et hordj, hanem abból is valami szolidabbat. Nyárra vitorláscipőt ajánlok, viszont ahhoz tényleg preppy stílus kell, minden mással hülyén néz ki.
Ha hozzászoktál a stílushoz, és van felesleges pénzed, akkor télre Doc. Martens bakancsot, vagy hasonló szolid cuccot vegyél szerintem.
Példák:
Persze ez nem step-by-step útmutató, nem kell így öltözködnöd, ez csak egy kis inspiráció, megmutatom, hogy van ilyen stílus is, ez áll a legközelebb a te korosztályod eleganciájához a mindennapokban. Egy valamit ne felejts el: Ne vegyél kalapot. Se fedorát, se tököm tudja milyet. Ne. Tényleg ne.
ma 10:13
Györben van egy gyerek, aki minden nap kemenykalapban, öltönyben,..., ha jol tudom, vagyis 30-as, 40-es evek viseleteben- sajnos ehhez nem ertek pontosan -, jart györbe, iskolaba. Rengetegen meg is neztek, ö megis ebbe jar, közepiskolaba, egyetemre... Nem erdekelte, mit gondolnak.
Szoval szeritnem egy elegansabb viselet iylen fiatalon oke, nem megszokott, de azert nem rina ki annyira ahetköznapokban - söt.
Erdekessegkepp mondom, hogy Nemetorszagban peldaul eleg sokan jarnak cipö nelkül. Es a legkülönfelebb öltözekekkel talalkozok. De mar kb nem is erdekl iaz embereket, csinaljon mindenki azt, amitakar, addig , amig nem zavarja vele a többieket. Rengetegen jarnak öltönyben, voltakepp targyalasra keszen peldaul rollerrel. Itthon elegge megbamulnak ezt szerintem - söt -, ott pedig teljesen szokvanyos es praktikus ha valaki aktataskaval es topisan elsuhan melletted.
A külföldi/nemzetközi amatőr/szakmai szinten mozgó oldalak, újságok nagyon lehúzzák a kontextusba nem illő öltözködést. Öltönyt húzni iskolába ide tartozik, a kalapról nem is beszélve, az a hülyeség a halálom.
Amúgy szerintem minden iskolában van valaki, akinek az "elegáns" zakót és kalapot jelent a mindennapokban. Nálunk is volt, égették is rendesen. Nem azt mondom hogy csak azt szabad felvenni ami másnak/mindenkinek is tetszik, ha valakinek eltökélt szándéka öltönyben rohangálni tizenévesen mindenhova, hát tegye, ha az önbizalma engedi akkor szarja le mások véleményét, jó dolog ha a saját ízlését többre tartja mint mások véleményét, de a jól-öltözöttség és az elegancia nem erről szól, elkerülhető mások genyózása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!