Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A fehérnemű miért fehér?

A fehérnemű miért fehér?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy van más színű is, de a legtöbb fehér színű (és a nevében is benne van). Ennek mi az oka? Éppen hogy a fehéren látszik legjobban a kosz (sárga, barna foltok...)

2015. ápr. 7. 22:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

Azért fehérnemű mert 50-100 meg száz éve nem volt ilyen hogy befestették pirosra a bugyit. Akkor egy szín volt az pedig a fehér.

Innen jön, és nem a színéből.

2015. ápr. 7. 22:29
 2/13 A kérdező kommentje:
De 50-100 éve is voltak színes ruhák, meg már régebben is...
2015. ápr. 7. 22:32
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Te most komolyan hány éves vagy?
2015. ápr. 7. 22:37
 4/13 A kérdező kommentje:
Ha nem bánod, most nem kezdek el veled ilyen személyes dolgokról csevegni. Vagy a kérdésre válaszolj, vagy ha nagyon unod akkor menj aludni.
2015. ápr. 7. 22:49
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Csak én vagyok ilyen hülye hogy válaszolok egy 11 éves kérdésére, szóval mást nagyon ne várj.
2015. ápr. 7. 22:52
 6/13 A kérdező kommentje:
inkább mondjuk úgy, hogy kommentelsz, válasznak nevezni túlzás
2015. ápr. 7. 22:58
 7/13 anonim ***** válasza:

Mivel már megválaszoltam a kérdést így felesleges tovább magyarázni.

Egyébként használd a Google-t. Rákeresel is kész.

Miért mit gondolsz miért fehér a fehérnemű? Talán mert eredetileg fekete volt?

2015. ápr. 7. 23:03
 8/13 anonim ***** válasza:
89%

Pedig igaza van az elsőnek.

Oké, hogy voltak színes ruhák is, de a fehérneműket tényleg csak fehér anyagból csináltak, innen van a neve. Az ágyneműket is csak fehér anyagból varrták.

És igen, a fehéren látszik leginkább a kosz, de mivel a fehérneműknél a legfontosabb, hogy tökéletesen tiszták legyenek, mégiscsak érzékeny, könnyen megbetegedő részeket takarnak (mell alatt, intim rész, lábujjak), így ha foltos, akkor egyértelműen nem tiszta.

Nem véletlenül vannak a szakácsok, a hentesek meg az orvosok is fehér ruhában/köpenyben. Ezeken a helyeken is nagyon oda kell figyelni, hogy a ruha a lehető legtisztább legyen.

2015. ápr. 7. 23:07
 9/13 anonim ***** válasza:
Ahogy az első, az utolsó meg mindenki más is írja. Régen -úgy 100évvel ezelőtt, meg régebben is - csak fehér anyagokból csináltak fehérneműt. De a fehérnemű nem csak és kizárólag a bugyit jelentette, hanem pl. akkor az alsóruha, illetve a nőknek az ing, amit a ruha alá vettek is fehérneműnek számított. Szimplán azért, mert fehér anyagokból készültek.
2015. ápr. 8. 06:50
 10/13 anonim ***** válasza:

Az oldal válasz hasznosság értékelése ennyit ér.

Válaszoltam lepontozták, feltettem egy kérdést lepontozták.

Ennyit ér ilyen h*lye kérdésekre válaszolni.

2015. ápr. 8. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!