Miért mindig a tiniket szidják, hogy hogyan öltözködnek?
Én is idiótán néztem ki tizenévesen, a húgom is idiótán nézett ki, az összes ismerősöm idiótán nézett ki, ez ilyen életkori sajátosság, amit - jó esetben - kinő az ember.
De ez nem változtat azon a tényen, hogy a tizenévesek nem tudnak öltözködni, mert ebben a korban szinte senki nem tud. Ezzel eddig nincs is semmi baj, mert oké, majd kialakul a stílusuk.
A bajok ott kezdődnek, hogy ha figyelmeztetsz egy tinit (mert mondjuk közeli ismerősöd húga/lánya/unokahúga/stb), hogy "te figyelj, ez így nem jó, ne vedd fel a legginget a haspólóval, mert ízléstelen és felhívás keringőre a másik nem felé", és erre ő hisztizve reagál, mert "mindenki így hordja és különben is ez így divatos, csak az idősebbek problémáznak ezen".
Szóval pont hogy a tinik azok, akik AZT HISZIK, hogy értenek a divathoz és szidják az idősebbeket, ha azok esetleg segítség gyanánt bele mernek szólni az öltözködésükbe.
Általában azok szidják a fiatalok "stílusát", akiknek tényleg semmi ízlésük nincs hozzá.
Én pedig mindig azt mondtam, hogy akinek nincs kiforrott stílusérzéke, legalább a divatot próbálja meg követni.
F18
Én is ezt vettem észre, hogy azok fujjognak a legjobban a mostani tinik stílusára, akik 1) anno még durvábban, ízléstelenebbül öltözködtek, 2) mindig semmilyen stílusuk volt, mert nem volt személyiségük sohase (azt hiszi, attól értékes, hogy pólót-farmert-edzőcipőt hord...).
26 éves vagyok, anno voltak elég divatb...i emberek az osztályunkban, és én is hordtam elég érdekes cuccokat... pl. zizegős dzsekit lapos edzőcipővel, feliratos-csillámos felsőket, márkajelzéseket meg csillogós ajakbalzsamot. De nálunk pl. a mindenféle gagyi műanyag színes gyűrű volt divatban, csípőfarmer mindenkinek, hasat alig eltakaró póló, bazinagy medálok, mindenféle színes póló tónusban hozzá nem passzoló kék farmerrel... meg fiúknak a vastag színes golyós nyaklánc, pink póló, nagybetűs márkajelzések a pólón, feszülős galléros póló...
#4 Óóó, ezek nálunk is voltak :DDD (Egy évvel fiatalabb vagyok nálad.) Meg a choker nyaklánc+karkötő+gyűrű! :D
Első.
Én nem értem, miért kellett lepontozni a véleményemet, de a többi biztosan jobban tudja.
Egyébként nem értem, miért nem lehet egy pl. 17 éves fiatalnak kiforrott stílusa, úgy írta az első, mintha ez törvényszerű lenne.
#7 Tanulj meg légyszike olvasni és nézd már meg, mit írtam oda:
"...mert ebben a korban szinte senki nem tud" Látod, ott van egy olyan szó, hogy SZINTE! A szinte azt jelenti, hogy van, aki tud, csak ők kevesen vannak.
Jajistenem, ne legyél már olyan okos, hogy számosítod a "szinte" meg a "kevés" szavakat :D
De mondok példát. Nálunk anno a gimis osztályban volt 1 lány, aki tényleg szépen meg stílusosan öltözködött (nem, nem én, én borzalmas voltam). Erre persze csak így visszagondolva tudom ezt mondani, mert akkor mi mind idiótán néztünk ki, de az volt a "menő". A szomszéd osztályban lévők rosszabbak voltak, mint mi, de volt olyan osztály, ahol a tanulók fele tök jól öltözködött már akkor. Most ezt hogy számosítod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!