A CCCP felirat önkényuralmi jelképnek számít?
Szeretnék venni CCCP-s pulcsit, de nem tudom, hogy önkényuralmi jelképnek számít-e a viselete. Utána néztem és azt találtam, hogy ezen jelképek a horogkereszt, vörös csillag, sarló és kalapács stb., de magáról a CCCP rövidítésről nem volt semmi. Megkérdeztem apát, szerinte az. Azért szeretnék ilyet, mert nagyon szeretem Oroszországot, mint nemzet, a nyelvet, kultúrát stb. Sőt, már a TV-ben orosz foci-meccsen is láttam kislányt CCCP-s pólóban. Che Guevara is az, mégis járkálnak sokan olyan pólóban. Nem egy ismerősömnek is van ilyen cucca/kiegészítője. Nem tudom. :S Szerintetek?
18/L
Nem önkényuralmijelkép, de szomorú, ha valaki ilyet hord, pont úgy, mint a Che Gueverás polóná, mert nem tudja, mit is jelképez valójában... Ha szereted Oroszországot, az nem baj, de ne valami olyat hordj magadon, ami a legsötétebb korszakát idézi. (vagy ha nem tudod, miről van szó, nézz utána: Sztálin, GULAG, Holodomor, Prágai tavasz stb.)
Keress valamit, ami pozitívum oroszorgszágban, vagy legalábbis semleges. Nézzd meg pl. ezt: [link]
(lejjebb egy női felső is van ugyanebben)
Szerintem nem számít annak. Végül is csak egy volt országnak a neve rövidítve.
Persze, hogy MOCKBA, mert oroszul van. Ezen nincs semmi meglepő. Én nem tanultam soha oroszt, de személyes érdeklődésből pár szó rámragadt. Annyit tudok az orosz cirillbetűs ABC-ről, hogy a kiejtetett "V"-t "B"-nek írják.
Pl az orosz Volgai Autógyárnak a rövidítését BA3-nak írjuk, de VAZ-nak mondjut.
Vagy pl a víz oroszul вода. És az első betűjét "V"-nek mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!