Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A CCCP felirat önkényuralmi...

A CCCP felirat önkényuralmi jelképnek számít?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni CCCP-s pulcsit, de nem tudom, hogy önkényuralmi jelképnek számít-e a viselete. Utána néztem és azt találtam, hogy ezen jelképek a horogkereszt, vörös csillag, sarló és kalapács stb., de magáról a CCCP rövidítésről nem volt semmi. Megkérdeztem apát, szerinte az. Azért szeretnék ilyet, mert nagyon szeretem Oroszországot, mint nemzet, a nyelvet, kultúrát stb. Sőt, már a TV-ben orosz foci-meccsen is láttam kislányt CCCP-s pólóban. Che Guevara is az, mégis járkálnak sokan olyan pólóban. Nem egy ismerősömnek is van ilyen cucca/kiegészítője. Nem tudom. :S Szerintetek?

18/L

2010. febr. 17. 16:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia!CCCP nem egyenlő Oroszországgal.Akkor meg miért nem veszel Oroszországos pólót?A kérdésedre térve nem tudom h a felirat az e
2010. febr. 17. 16:09
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem számít annak. Jól tetted, hoyg megnézted, ügyes voltál: a jog úgy működik, hogy csak az számít annak, ami ott le van írva, tehát a felirat nem. Viszont arra számíthatsz, hogy esetleg belédköt valaki, akinek nem tetszik.
2010. febr. 17. 16:13
 3/23 anonim ***** válasza:
77%

Nem önkényuralmijelkép, de szomorú, ha valaki ilyet hord, pont úgy, mint a Che Gueverás polóná, mert nem tudja, mit is jelképez valójában... Ha szereted Oroszországot, az nem baj, de ne valami olyat hordj magadon, ami a legsötétebb korszakát idézi. (vagy ha nem tudod, miről van szó, nézz utána: Sztálin, GULAG, Holodomor, Prágai tavasz stb.)

Keress valamit, ami pozitívum oroszorgszágban, vagy legalábbis semleges. Nézzd meg pl. ezt: [link]

(lejjebb egy női felső is van ugyanebben)

2010. febr. 17. 16:17
 4/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :))
2010. febr. 17. 16:41
 5/23 anonim ***** válasza:
54%
Bírom a képe nem is moszkva va na pólora írva hanem moszkBa xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2010. febr. 17. 16:52
 6/23 A kérdező kommentje:
Igen, mert cirill betűkkel van és ott a V az B. :) A P meg R pl. :P
2010. febr. 17. 16:56
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem számít annak. Végül is csak egy volt országnak a neve rövidítve.

Persze, hogy MOCKBA, mert oroszul van. Ezen nincs semmi meglepő. Én nem tanultam soha oroszt, de személyes érdeklődésből pár szó rámragadt. Annyit tudok az orosz cirillbetűs ABC-ről, hogy a kiejtetett "V"-t "B"-nek írják.

Pl az orosz Volgai Autógyárnak a rövidítését BA3-nak írjuk, de VAZ-nak mondjut.

Vagy pl a víz oroszul вода. És az első betűjét "V"-nek mondjuk.

2010. febr. 17. 17:02
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Jah, ha én is kérdezhetek, hol lehet ilyen pólót kani? Mert ilyen nekem is kéne. :D
2010. febr. 17. 17:03
 9/23 A kérdező kommentje:
Milyen érdekességeket tudok meg. :P Amúgy a nyelvet is jó lenne tanulni, de először spanyolt fogok. :D
2010. febr. 17. 17:11
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
17:02: én linkeltem a pólót, de valóban rossz a felirat. :) Ott ugyanis B helyett Б van.
2010. febr. 17. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!