Ez jó hozzáállás? Vagy ez egyáltalán normális?
A vásárlási szokásaimmal (és nem szokásaimmal) kapcsolatban akartam kérdezni.
Akármilyen hülyén is hangzik,de néha vagy félek vásárolni,vagy sajnálok pénzt adni dolgokért.
Tudni kell,hogy amúgy nincs állásom,és ilyesmik,hanem a szülemtől kapok pénzt.Tulajdonképpen zsebpénz.A vásárlással kapcsolatban pedig az az érdekes,hogy mindig eldöntöm,hogy valamit,ami megtetszett megveszem,de aztán mégsem veszem meg.És,tulajdonképpen gyűjtöm a pénzem,hasznos dolgokra.Viszont,néha hajlamos vagyok azt hinni,hogy pl. 2000 forint elköltése sem jó ötlet,mert ugyebár kevesebb lesz a gyűjtögetett pénzem.De,aztá meg mindig rájövök,hogy pár ezer forint miatt nem fog összedőlni a világ.A másik,hogy legfeljebb 3000 forintot tudnék (akarnék) egyszerre költeni,mert az nekem pl. sok lenne,hogy 4-5 vagy nem tudom mennyi ezret költsek egyszerre.
Szóval,ha meglátok valamit,nem veszem meg (csak nagyon ritkán),ugyanakkor utána eszembe jut az is,hogy ennyi jár magamnak is.
Szerintetek ez normális,vagy nekem valami vásárlási "fóbiám" van?
Még azt írnám le,hogy ha pl. szüleimnek veszek ajándékot,akkor nem szoktam rá sajnálni a pénzt,de amúgy akkor is odafigyelek,hogy ne menjen el 10000 forint pl.
Már kicsit idegesítő,mert folyton a "venni,nem venni" dilemmába ütközök,akárhányszor tetszik meg nekem valamilyen termék.Aztán persze nem veszem meg.
Most ebbe a témakörbe írtam,de amúgy ez vonatkozik ruhákra,bizsukra,könyvekre is.Viszonylag sok mindenre.
a tizenévesen még pontosíthatnál, mert nem mindegy, hogy 15 vagy 19.
én egyébként már húsz fölött vagyok. Szégyellem, de még álláskereső vagyok, szóval én is zsebpénzből élek és hiába szeretnék sok mindent, át kell gondolnom, hogy tényleg kihasználnám-e az adott dolgot? most kell rá költenem, vagy rá ér még és inkább fizessek be egy számlát?
Az hogy tetszik valami, az csak egy dolog. Gondold át, hogy szükséged van e rá! Ez jobban számít mint az ára. Ha bakancs kell télire, mert nincs cipőd, akkor muszáj, akkor is ha bőven többe kerül, mint 2 ezer.
viszont ha mindig veszel valami hülyeséget ezerötért, az butaság.
Normális e?
értem hogy mit mondanál. (nekem a 300ft ilyen lélektani határ, mint neked a kétezer :D) .
É n meg azt mondom azt nézd, szükséged van-e rá.
Nem olyan rég lettem 18 éves,de amúgy 17 éves koromban ugyanúgy ez volt.És előtte sem nagyon költöttem semmire.
Köszönöm a válaszokat,nagyon hasznosak! :) Még írhattok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!