Miért nézik le azokat, akik csak plázás boltokban vásárolnak? Ez most már tényleg gáz?
Mostanság nagy divat turikba járni. Én 2x voltam nemrég a híres Hádában - hát megjártam... Darabosban és kilósban. A darabos túl van árazva, és nem egy foltos, hibás ruhával találkoztam. A kilósból sírva jöttem ki, rongy rongy hátán. Pedig mindenhol a Nagy Lajos k. útit magasztalják. Barátnőm volt valami Humanaban meg Creamben, hasonló tapasztalata van, mint nekem. Itt gyakorin sokan istenítik a turikat, sőt, átjön a válaszokon a lenézés, hogy aki H&M-ből, Zarából, Mangóból, Tally Weijlből, Orsayből, Promodból, Reservedből (stb., van több is, én csak ezekben szoktam) öltözködik, az tömegp*cs*. Most akkor nézze le ezeket a lányokat, nőket egyaránt az az illető, aki csak plázákból hajlandó vásárolni?! Miért gáz az, ha valaki (mint én :D) csak plázában veszi a ruháit? Nem a minőség és egyediség dumával kell jönni, mert ugyan kétszeres áron, de megvettem ugyanazt (jó, akkor hasonló) a virágos pulcsit a Mangóban, amit a turkálóban láttam, csak a Mangós nem volt kinyúlva :/
nem az zavar (meg nem is érdekel), hogy ki hol veszi a ruháit, csak ez a flegmázás, lenézés, hogy "te egy gyökér vagy, mert CSAK a plázában vásárolsz"...
Mondjuk én is turipárti vagyok, de soha nem néztem le azokat, akik plázákban vásárolnak. Mindenki ott vásárol, ahol akar és amilyen árkategóriát megengedhet magának.
Plázás boltok közül én maximum egy Cosmos-t vagy egy Inváziót engedhetek meg magamnak - akció idején...
Én is inkább plázás boltokban vásárolok. Van egy-két turis ruhám is, de kevesebb mint bolti.
Rengeteget olvastam itt az oldalon olyanokat, hogy turkálóban szeretnek a legjobban vásárolni meg, hogy ott mennyi egyedi, új, márkás, jó minőségű ruha van. Én vidéken lakom, szóval azt gondoltam, hogy biztosan ez a probléma mert én nem nagyon rendelkezem ilyen tapasztalatokkal és a fővárosban biztosan jobb a helyzet...
Én eleve nem szeretek turkálóba járni, legalábbis amik itt vannak azokat én egyszerűen nem bírom. Nem azzal van bajom, hogy használt meg, hogy turkáló. Ha rendesen fel lennének akasztva vagy összehajtva a ruhák, tiszták és jó állapotban lennének, szóval olyan rendezett lenne az üzlet meg tényleg látszódna, hogy foglalkoznak vele, akkor semmi bajom nem lenne vele. Ehhez képest, általában össze-vissza vannak dobálva a ruhák, ilyen nagy halmokban, gyűrötten és lehet érezni ezt az állott, büdös ruha szagot és én is többször találkoztam már foltos, koszos, szakadt ruhákkal. Olyan igénytelen hatása van és sokszor úgy érzem, hogy nem is érdekli őket, hogy mit árulnak. Én nem állítom, hogy nem lehet jó dolgokat kifogni, nekem is van turis ruhám, de szerintem (ahogy én tapasztaltam) nem éri meg turkálóba járni. Szerencse és idő kell, ahhoz, hogy találj valamit és szerintem az sem mondható el, hogy annyival olcsóbbak mint a kínai vagy plázás üzletek. Sokszor hallok olyat is, hogy ilyen plázapi...a stílusú ruhák vannak meg elkényeztetett tiniknek stb....persze, divatosak a plázás ruhák, ezt éri meg gyártani, árulni, de szerintem a H&M vagy C&A közel sem olyan tömegpi...ás, ráadásul mondom szerintem a legtöbb kínai már egy áron fut ezekkel az üzletekkel.
Én sosem értettem ezt a tömeg dolgot meg, hogy miért kell ennyire egyediek lenni. Megmondom őszintén, engem néha jobban idegesítenek a "hú, de egyedi vagyok meg nem állok be a sorba" típusú emberek mint azok, akik úgymond "divatmániásak". Sokszor az az érzésem van, hogy valamilyen feltűnési viszketegségük van. Ettől függetlenül én elfogadom meg semmi közöm nincs is hozzá, hogy ki hogyan öltözködik és alapvetően jó dolognak tartom, hogy vállaljuk fel magunkat, a stílusunkat és sokaknak jól is áll egy adott stílus mikor az tényleg belőlük jön, de sokaknál erőltetettnek érzem. Ezt nem is értem...tehát nem az a lényeg, hogy olyan ruhát hordj, ami neked tetszik? Ha nekem megtetszik egy felső az Orsayban akkor megtetszik, ez van, meg fogom venni mert tetszik és nem azért mert akkor "hú, de menő vagy divatos" leszek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!