Ha nyáron bőr cipőt veszek fel, akkor bele fog főni a lábam?
én úgy tudom, hogy igazi bőrben nyáron nem fől meg a lábam, télen pedig nem fagy le.. legalább is ezt mondta nekem egy lány aki télen-nyáron acélbetétes bőrbakancsot hord..ez tényleg így van?
egy bőr Converse-t akarnék venni nyárra, és csak azért kérdezem
Kedves kerdezo..!
Nem fog..
Csak minel vekonyabb zoknit huzz a labadra s elotte valo nap vagy elotte mielott cipot huznal most meg bo szappannal..
Es jol torollgesd meg..!
Hát, azért nekem a zárt cipő 40 fokban mindenképp "fővős"... A bőr nyilván eggyel jobb a műanyagnál, de őszintén szólva én nyáron szandálban szeretek lenni. Jó is a bőrnek, lábnak, ha éri a nap, a szél, a levegő.
De persze, ha már zártat akarsz, akkor a bőr a legjobb választás - esetleg a vászon.
Igen, tényleg így van, a bőr szellőzik és lélegzik. De csak az a cipő, ami kívül-belül bőr és nincs benne nejlonbélés! Ugyanis a legtöbb bőrcipőt azzal rontják el, hogy vékony nejlonréteget tesznek bele, ami pont arra jó, hogy belerohadjon és belebüdösödjön az ember lába. Télen meg a nejlon miatt beleizzad és ettől fázni kezd, így a cipővel adtunk a sz.rnak egy pofont, érted...
Nem tudom, hogy a Converse tiszta bőr avagy sem (vagyis belül is csak bőr), de ha igen, akkor az jó választás. Ja, és tegyél bele egy bőr talpbetétet!
A nyári cipőcském hasonló, mint ez [link] , csak én turiban vettem 2000 Ft-ért. Kívül-belül bőr, bőr talpbéléssel és nem rohad, nem büdösödik bele a lábam 40 °C-ban sem, pedig zárt.
Én is acélosban járok, nyéron nem fő meg benne a lábam, pedig húzok zoknit is. Viszont télen elég hideg tud lenni, főleg mikor átfagy az acél, mert akkor 2 zokni is kevés, hogy ne fagyjon el a lábad.
A téli bőrbakancsokban is van egy gyapjú bélés (az az igazi), az is lélegző anyag, na abban tuti nem fagy meg a lábad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!