Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ha nyáron bőr cipőt veszek...

Ha nyáron bőr cipőt veszek fel, akkor bele fog főni a lábam?

Figyelt kérdés

én úgy tudom, hogy igazi bőrben nyáron nem fől meg a lábam, télen pedig nem fagy le.. legalább is ezt mondta nekem egy lány aki télen-nyáron acélbetétes bőrbakancsot hord..ez tényleg így van?

egy bőr Converse-t akarnék venni nyárra, és csak azért kérdezem

2015. jan. 18. 18:33
 1/8 jocijoci0 válasza:
100%

Kedves kerdezo..!

Nem fog..

Csak minel vekonyabb zoknit huzz a labadra s elotte valo nap vagy elotte mielott cipot huznal most meg bo szappannal..

Es jol torollgesd meg..!

2015. jan. 18. 18:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát, azért nekem a zárt cipő 40 fokban mindenképp "fővős"... A bőr nyilván eggyel jobb a műanyagnál, de őszintén szólva én nyáron szandálban szeretek lenni. Jó is a bőrnek, lábnak, ha éri a nap, a szél, a levegő.

De persze, ha már zártat akarsz, akkor a bőr a legjobb választás - esetleg a vászon.

2015. jan. 18. 18:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tényleg így van, a bőr szellőzik és lélegzik. De csak az a cipő, ami kívül-belül bőr és nincs benne nejlonbélés! Ugyanis a legtöbb bőrcipőt azzal rontják el, hogy vékony nejlonréteget tesznek bele, ami pont arra jó, hogy belerohadjon és belebüdösödjön az ember lába. Télen meg a nejlon miatt beleizzad és ettől fázni kezd, így a cipővel adtunk a sz.rnak egy pofont, érted...

Nem tudom, hogy a Converse tiszta bőr avagy sem (vagyis belül is csak bőr), de ha igen, akkor az jó választás. Ja, és tegyél bele egy bőr talpbetétet!

A nyári cipőcském hasonló, mint ez [link] , csak én turiban vettem 2000 Ft-ért. Kívül-belül bőr, bőr talpbéléssel és nem rohad, nem büdösödik bele a lábam 40 °C-ban sem, pedig zárt.

2015. jan. 18. 18:40
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2015. jan. 18. 18:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is acélosban járok, nyéron nem fő meg benne a lábam, pedig húzok zoknit is. Viszont télen elég hideg tud lenni, főleg mikor átfagy az acél, mert akkor 2 zokni is kevés, hogy ne fagyjon el a lábad.

A téli bőrbakancsokban is van egy gyapjú bélés (az az igazi), az is lélegző anyag, na abban tuti nem fagy meg a lábad.

2015. jan. 18. 20:20
 6/8 TappancsMancs ***** válasza:
A bőr jobb, valóban. Én itthon is bio papucsot használok mert télen melegebb mint a műanyag nyáron meg nem izzad annyira a talp, szinte egyáltalán nem, csak akkor rugom le ültömben ha már az az igazi kánikula van amikor már mztelenül is izzad az ember :) Alul vékony gumitalp, középen parafa, felül bőr talp belső, felül is bőr. Műanyag papucsoknál azt tapasztaltam télen hidegek nyáron meg már nagyon izzad a talp benne.
2015. jan. 18. 20:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
jobb, mint a műanyag, de a zárt bőrcipő nem nyári viselet, nem értem, miért erőlteted. estére vagy hűvösebb napokra oké, de amilyen hőség van mostanában, nekem még nyitott cipőben is megsül a lábam.. azt meg senki ne akarja bemagyarázni, hogy 40 fokban az acélbetétes kényelmes viselet.
2015. jan. 18. 20:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Iskolás koromba, volt olyan, jó idő volt, ünnepség volt bent a suliba, bent öltöztem át, kis vízbe léptem vizes lett a zoknim, kénytelen voltam le venni, mezítláb vettem fel kívül belül bőr cipőt, nem kimondottan ünneplő, hétköznapi világos barna bőr cipő, átlag cipővel nincs bajom mezítláb bőr cipővel azért érdekes volt kb egésznap abba lenni, kamasz koromba, nagyon izzados voltam, izzadt benne a lábam, többiek is észre vették mezítláb vagyok, mivel rövid ünneplő rövidnadrág volt rajtam, jöttek a kérdések miért vagy mezítláb stb, délután abba a cipőbe mentem haz, több órán keresztül mezítláb napon kb 30 fokban, otthon le vettem kb majdnem csorgot belőle az igazság, bőr cipőt nem túl jó, hasonló dolog akkoriban régi haveromnak ugyan ilyesmi hétköznapi bör cipője volt, év vége felé ő pl elég sűrűn abba jöt mezítláb volt mindig a lába benne, egyik alkalommal suli után át mentem hozzá, le vette a cipőt, a szemem marta az a erős bűdös láb szag, érdekes fel fogás, ő azt mondta tök jó érzés neki így a cipőbe lába vizes érzet ez által hogy teljesen bele izzad.
2022. nov. 24. 02:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!