Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hogyan öltözködjek? Bővebben lent

Hogyan öltözködjek? Bővebben lent

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Sajnos hadilábon állok az öltözködéssel. Alapból fiatalabbnak nézek ki, 13-14-nek néznek az emberek, de ezek gének, illetve alacsony is vagyok (160 cm).

Hiába nézem meg, hogy mások hogyan öltözködnek, hogy ilyen csinosak, hogy hogyan hordják a sálakat, stb, egyszerűen nekem nem megy. Elmegyek várásolni, veszek egy nadrágot, ami szerintem jó, majd otthon rádöbbenek, hogy fogalmam sincs mit vegyek fel hozzá. Aztán előhalászok egy gagyi pólót és megint szar az összahatás. Most lenne rá módom, hogy kicsit felújítsam a ruhatáram, de egyszerűen nem tudom, hogy kezdjek bele, miket vegyek. Nézem az outfiteket a neten, de a boltokban aztán nem boldogulok...

Megköszönném, ha tudnátok tanácsokat adni, mit és hogyan csináljak, miket vegyek, stb:)

2015. jan. 9. 21:09
 1/5 anonim válasza:
100%
Hat 17 evesen mar altalaban a lanyok tudni szoktak, hogy milyen fajta ruhak, szinek, kiegeszitok illenek hozzajuk. Valassz mindig olyan gatyat, ami pontosan passzol rad (eleg sokan szoktak abba a hibaba esni hogy nagyobb vagy kisebb meretet vesznek, mert nem tudjak hogy mekkora is kell nekik). Valassz olyan szint, ami mondjuk kiemeli az arcodat, megy a hajad szinehez.. Egy karkoto, nyaklanc, gyuru nagyon fel tud dobni egy osszeallitast:) Nezegess neten kepeket, egy csomo kepet lehet latni a divatos oltozkodesrol, enis szoktam onnan otleteket venni! Es az, hogy 160cm vagy, semmi ilyesmiben nem befolyasol..enis annyi vagyok, 16 eves es valoszinuleg mar nem fogok noni:D
2015. jan. 9. 21:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

No látod, szerintem pont ezzel van itt a gond, hogy azt nézed, mit vesznek fel mások, vagy internetről akarsz stílust "választani". Igen, tényleg van, hogy másokon találsz jó ötleteket, de azt, hogy milyen stílus vagy Te, ezt csak Te tudhatod. Mindenkihez más passzol, mindenképpen olyan dolgokat vegyél fel, amikben jól érzed magad, nem feszengsz, és nem gondolsz arra, ha belenézel a tükörbe, hogy: "ez nem én vagyok".

Én is 17 éves vagyok, és általában szintén 14-nek néznek az emberek, ami eddig zavart, de most már kifejezetten örülök neki. Igazából mostanra jöttem rá, hogy milyen az én stílusom, és mit szeretnék, és nem úgy, hogy mániákusan keresgettem neten, hanem egyszerűen tükör előtt próbálgattam, és így jöttem rá, mi vagyok én. Régebben féltem az emberek véleményétől, de nem kell. Tényleg nem kell. Ha valaki a stílusod miatt elítél, azzal tényleg nem érdemes foglalkozni, mert nem lehet túl magas az intelligenciája. Ha pedig úgy öltözködöl, ahogy mások szeretnék, talán sok olyan embert elkerülsz, aki épp magad miatt szeretett volna (akár barátok, akár partner). Úgyhogy vágj bele!

2015. jan. 9. 21:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt a stílus dolgot, néhányan túlbonyolítják. Persze, ne legyen az ember szűk látókörű, aki csak a tömeg után megy és minden aktuális divatot magára erőltet mert most éppen az a menő, de nem kell "hú, de nem tudom milyen szuper különleges, egyedinek" lenni. Szerintem az a lényeg, hogy olyan ruhákat válassz, amik tetszenek neked és jól is állnak rajtad. Ezért felesleges másokat nézni mert persze, el lehet lesni praktikákat meg trükköket, de mindenki másmilyen ezért nem fog ugyanúgy állni, nem fogsz ugyanúgy kinézni egy adott ruhában mint egy másik lány. Szerintem a rajzórákon biztosan tanultatok színelméletet ilyesmiket, de a neten is rá lehet keresni ilyesmire pl. kiegészítő színpárok, mert így könnyebben tudsz színeket válogatni, hogy például mi illik a bőröd, szemed, hajad színéhez, mi emeli ki stb. és ez hasznos. Viszont nyilván ez is ízlés kérdése én pl. imádom a sötétkék-halvány rózsaszín párosítást, de a testvérem például utálja. Különböző tippek is vannak a neten, hogy milyen alakon mi előnyös mi nem, stb. rengeteg dolgot írnak ilyenekről, csak keress rá és találsz is majd vagy 1000 oldalt. Viszont én azt mondom, hogy mindenképpen fel kell próbálni, ami tetszik mert neked kell látnod, hogy hogyan mutat és ez sok mindentől függhet valamint nyilván abból tudsz öltözködni, ami van a boltokban. Még egyszer mondom, hogy szerintem ezt nem kell túlbonyolítani, iskolába a farmer és póló teljesen jó, de hordhatsz színes vagy mintás nadrágokat, cicanadrágot, szoknyákat, blúzokat, ingeket, blézert, pulcsit, kardigánt, bolerót, nyakláncot, bokacsizmát, bakancsot, hosszú szárú csizmát és még sorolhatnám, akármit mert rengeteg dolog van és ezt mi látatlanul nem tudjuk megmondani, hogy mi tetszik neked, mi áll jól stb. mert ehhez te kellesz. Utánanézhetsz a neten öltözködési tanácsokhoz, rengeteg van, de szerintem azzal jársz a legjobban, ha felpróbálod és ha tetszik a látvány, akkor megveszed.
2015. jan. 9. 21:43
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megfogadom a tanácsokat :)
2015. jan. 9. 22:00
 5/5 anonim ***** válasza:
75%
Sosem értem meg, hogy embereknek miért nem mindegy mit, hogy vesznek fel. Annyi ruha van, más időkben 1-2 féle ruhákban jártak az emberek, mégsem halt ki az emberiség. Sőt ma is sok helyen így vannak ezzel.
2015. jan. 10. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.