Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hova tűnnek a (vidám) színek...

Hova tűnnek a (vidám) színek telente?

Figyelt kérdés

Amint hidegebbre, esősebbre fordul az idő, az emberek is beszürkülni látszanak, mint a felhők. Budapesten még lohasztóbb, ahol ott vagy a szürke betonrengetegben, és körülötted szürke-fekete embereket szaladnak el lefelé nézve.

Miért hordtok kevesebb színt télen, mint nyáron? Vagy nyáron is mindenki egyszínű öltözetű, csak akkor kevésbé veszi észre az ember?

Más országokban is ennyire szürke-fekete-libafoszöld skálán mozog a hidegebb évszakok divatja?

2014. nov. 28. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért mert egy kabát kb 20x annyiba kerül mint egy póló, úgyhogy a legtöbb embernek csak egy vagy kettő van, akkor meg már feketét/szürkét vesz az ember mert az jó bármihez.
2014. nov. 28. 13:57
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, ezzel teljesen egyetértek, viszont nem csak a kabátokra értettem a kérdést, hanem pl. a kiegészítőkre is. Tudom, a sál és a sapka sem egy olcsó mulatság, de azt még talán könnyebb olcsóbban találni, mint egy kabátot, mégis az emberek nagy többsége azokból is inkább sötétebb, szürkés színeket választanak. Nadrágok és felsők terén is hasonlót észlelek.
2014. nov. 28. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:
23%
mert utálom a vidám színeket, azért. nem vagyok már 8 éves vagy paradicsommadár. nem attól leszek depressziós meg lehangolt, hogy nem hordok rikító pinket és citromsárgát. nekem ezek bántják a szememet, csúnyák, ízléstelenek, nyáron se hordom őket.
2014. nov. 28. 15:11
 4/10 szusy2 válasza:
ÚÚÚÚ... ezek rám nem idazak nekem mintás gatyám van ,rózsaszín kabát ,rengeteg karkötő,narancs sál éés narancs sapi általába bár most sajna nem találom . de én most nagyon boldog vagyok. Bár alapból ilyen ruháim vannak
2014. nov. 28. 23:47
 5/10 A kérdező kommentje:

3/4, teljesen elfogadom a véleményedet, viszont felmerült bennem egy kérdés. Ha valaki kedveli és viseli a vidám színeket, az vagy gyerek, vagy csak ízléstelen lehet?

Örülök, hogy nem vagy depressziós, eszembe sem jutott volna a sötét ruhák hordását mentális betegséghez kötni. :)

2014. nov. 29. 19:52
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

nem feltétlenül, de tény, hogy sokkal nehezebb az élénk színeket ízlésesen kombinálni, mint a visszafogottakat (és visszafogott alatt nem csak a feketét és szürkét értem). ahhoz, hogy valaki jól tudja viselni a színeket, kell egyfajta stílusérzék, ami - lehet lehurrogni, de tény - a magyar emberek nagy többségében nincs meg, és így felesleges próbálkozni, mert az eredmény inkább csak bántóan csúnya lesz. plusz egyszerűen nem tudnék komolyan venni egy 40+-os nőt, ha pink blúzban és citromsárga nadrágban libbenne be mindenféle rikító kiegészítővel felékszerezve. a több néha kevesebb.

nem tudom, ki pontozott le 0%-ra, de gratulálok neki.

2014. nov. 29. 21:07
 7/10 anonim ***** válasza:
azaz a kevesebb néha több na:D
2014. nov. 29. 21:08
 8/10 anonim ***** válasza:
én szoktam vidám szineket felvenni télen, nem értem azt a sok embert, akik nem. Csak mert tél van, és az komor és sötét egyesek szerint, attól még fel lehet vidítani pár élénk színnel. :)
2014. dec. 4. 14:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Én fekete nadrághoz mindig színes felsőt veszek fel télen: pirosat vagy babakéket. De a dzsekim nekem is sötétkék. És a csizmám is fekete, mert ez mindenhez passzol.
2014. dec. 4. 18:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem van tavalyról és tavaly előttről egy fekete alapon piros kockás szövetkabátom és egy burgundy, csinosak, de néha mikor csak elszaladnék valahova jobb lenne egy szürke kabát, mert az az érzésem van, hogy rikítok. Venni is fogok egy világos szürkét, és majd ha fekete nadrágot veszek akkor citromsárga sálat, ha meg színeset, akkor fekete sálat.

Másik, hogy fekete cipőhöz színeket venni valahogy nehezen tudok, legalább a táskám és a blézerem/kardigánom legyen fekete, hogy harmóniát érezzek. :)

2014. dec. 4. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!