Lanyos anyukak! Ti hogy voltatok a lanyotok elso melltartojaval? O kerte, vagy ti javasoltatok hogy hordja?
a lanyom 12 eves es mikor bo polot vesz fel, mar kilatszik a mellbimboja, de latja o is, ezert trikokat vagy majokat vesz fel ala. balettre mindig felveszi a topjat, amit vettem neki futashoz, de nem kerdezte meg, csak ugy felvette(nem mintha haragudnek erte vagy valami, csak azt hittem hogy a mostani lanyok is megbeszelik az ilyesmit az anyukajukkal)
szoval en kene felhozzam a temat, vagy varjam meg mig o szol nekem?
sztem ezt minden szülőnek fel kéne hoznia 11 éves kor környékén ha a gyerek magától nem teszi meg.
ugyanolyan mint a szőrtelenítés, smink, bugyik, topok stb, a legtöbb lány fél megkérdezni a szüleitől pedig a suliban már 10 éves kor körül hülyének nézik aki nem csinálja
Egyszer ha ruhát vesztek, mellesleg próbáljon fel egy pár darabot, kérdezd meg melyik tetszik, stb.
Nem kell ebből olyan nagy ügyet csinálni. Majd ha kotont kell vennie, az is ilyen lesz?
Gyerekem még nincs, de a saját tapasztalataimra jól emlékszem, így válaszolok. Nekem anyukám hozta fel, de nagyon örültem neki, mert én szégyelltem felhozni, pedig felvilágosított mindig, mindenről. Meg azért is szégyelltem felhozni, mert még nem volt cicim, csak a bimbók púposodtak kicsit (pedig már 13 éves voltam. Mondjuk azóta se nőtt sokat).
Aztán amikor ideadta, és kiment a szobából, ugráltam örömömben, hogy "nagy lánynak gondol" :D
Nekem sokkal jobb volt így, hogy anyu hozta fel. Szerintem hozd fel te, lehet ő se meri mondani. Nekem mindenben kellett a kezdőlökés, hogy megbeszéljünk dolgokat. Ő hozta fel, vagy rávezettem valahogy, hogy felhozza.
20/L
Én nem anyuka vagyok, de azt tudom, hogy anya hogy kezelte a dolgot...Én mindig pulcsit hordtam, hogy ne üssön át a pólón...nyáron is...és ezért kaptam tőle (csak úgy, mindenféle alkalom nélkül) egy topot tőle, mondta, hogy "próbáljam fel, hátha kényelmesebben érzem magam benne"...onnantól le se szakadt rólam, szóval megkérdezte, vegyen-e még, és utána együtt jártunk topot venni, válogattunk a színek/minták között, olyan "anya-lánya" program lett...(egészen addig, amíg el nem jöttek a viharos kamaszévek, de az egy másik téma)
Aztán, amikor úgy éreztem, hogy én már "Kinőttem" a top a korszakot, mondtam neki, hogy szeretnék egy komolyabbat is, szóval vett nekem egy szivacsos melltartó formájú valamit (merevítő meg minden nélkül ugye...)...
Szóval mi különösebben nem beszéltük túl a dolgot, ő "kezdeményezett", én elfogadtam, és utána ha szóltam is mindig a "segítségemre" sietett, tanácsokkal látott el az ilyen dolgok viselésével kapcsolatban meg ilyesmik...
(És őszintén bevallom, ha elbizonytalanodok egy-egy anyag előtt, még néha mindig kérek tőle tanácsot, hogy szerinte melyik a jobb/kényelmesebb, és melyik éri meg jobban. Ezt eredményezte a jó kapcsolatunk, tudom, hogy még ilyen apróságokban is mindig számíthatok rá...és azért őszintén szólva ez jól esik még mindig...:))
20/N
nekem anya soha nem vetette fel a témát, igaz semmi mást se, mint menstruáció vagy ilyesmi, mikor megjött akkor se mondott róla semmit, én szóltam, hogy megjött, ő megkérdezte, hogy tudom-e a betétet használni, azt megmutatta, és ennyi, semmi magyarázat, hogy ez miért történik.. a melltartó témában meg, mikor elkezdett nőni kicsit, vagyis hegyesedni, akkor kaptam toppot, de csak mert a barátnője a tőlem 2 évvel fiatalabb lányának vett és akkor ő is vett nekem. a melltartót én hoztam fel hosszú idő feszengés után, és azt a választ kaptam, hogy minek az nekem. nagyon megalázva éreztem magam. aztán már úgy voltam vele, hogy úgyis mindegy, 1 hónapig unalmaskodtam rajta mire megvette. ( nem mondom, hogy óriási melleim voltak, de ugyan olyan méretekkel mindenki hordott körülöttem már, és elég kinos volt..)ja, és a borotvával is volt érdekes történetem, de az már mellékes
ebből a tapasztalatból én azonnal eldöntöttem, hogyha egyszer lányom lesz én felvilágositás témában, valamint, melltartó, szőrtelenités stb nyitott leszek, nem akarom, hogy ő is tanácstalan legyen mint én voltam.
Nekem anyukam hozta fel talan 10 eves korom kornyeken. Mar annyi idosen is nagyobbak voltak a melleim az atlaghoz kepest. Latta, hogy kenyelmetlenul erzem magam es amikor vasaroltunk rgyszer csak megkerdezte, hogy neme szeretnek valami topot es igy.:)
Ha lanyom lesz es latom rajta, hogy zavarja a dolog akkor intezkedem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!