Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért van az, hogy adok-veszek...

Miért van az, hogy adok-veszek oldalakon elkérnek egy ruháért horribilis összeget?

Figyelt kérdés
Például kiírják, hogy a póló vadonatúj, egyszer sem volt hordva, és bolti áron adják. Mikor az a póló, ha kijön a boltból, már nem ér annyit. Az ilyen márkás ruhákból is csak épphogy 2-3 ezret vonnak le, de még úgy is drága. És a legtöbbet alig veszik, mert én kétnaponta nézem és van, amit már hónapok óta hirdetnek. Miért nem az a cél, hogy minél olcsóbban, minél többet adjanak el? Miért ragaszkodnak ahhoz az árhoz? Mikor ők is pénzt szeretnének keresni, meg megválni a ruháiktól, hogy ne porosodjon a gardróbban. Most is volt egy hosszú ujjú póló 1900 forintért adta a csaj és nem akarta ideadni nekem egy ezresért. Az is pénz, nem? Mindkét fél jól járna.
2014. szept. 19. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyi volt az 1900 ft-os póló eredeti ára...

Amúgy meg korrekt az a párezer ft levonás egy márkás ruháért. Mondjuk egy Zara koktélruhát, ami rajtad nem volt egyszer sem, megvetted mondjuk 20k-ért, és eladod 15k-ért, teljesen oké. Még ha 1-2 alkalommal viselted, akkor is, max 12k-ig lemész. (Persze rámegy a pk. ára is, ami átlagban 500 ft, az meg már sokszor nem számít.)

2014. szept. 19. 10:06
 2/8 anonim ***** válasza:
1-es, értem én a logikádat, de ez az eladó oldala. Megvenni senki nem fogja ennyiért, amikor ugyanezt a turiban megkapja 1500-ért. Aki használtat vesz, próba nélkül ráadásul, nem fog kifizetni ennyi pénzt.
2014. szept. 19. 11:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Én egy tunikát hirdettem 2x volt rajtam, 10E volt eredetileg. 3000-ért felraktam gondoltam az eredeti ár harmadáért csak elviszik. Egy ezresért volt rá jelentkező... Az ár tizedéért akarta elvinni.

Szerintem ez már pofátlanság. Nem egy turiról beszélünk...

2014. szept. 19. 11:13
 4/8 anonim ***** válasza:
3-as: de. Ha használtat próbálsz eladni, a turival kell versenyezned.
2014. szept. 19. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez mondjuk elég szomorú.
2014. szept. 19. 12:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ milyen ruha. A nagy márkák esetében a turik se tehetnek mást, a Versace nadrág 8-10X annyi mint amennyiért ők árulják-cimkével hordatlanul.

Furcsa, hogy az emberek ekkora jelentőséget tulajdonítanak annak a ténynek hogy boltbna vettek valamit. Már nem is magáért a termékért fizetsz, hanem annak az illúziójáért, hogy valami különleges elbánásban részesülsz.

Az eladók oldaláról persze érthető, kiadtak egy csomó pénzt valamiért, eladják, de a pénz nagy része nem jön vissza, pedig a cucc szinte érintetlen. Te nem lennél dühös?

Persze vannak eladók akik már erre rájöttek, és direkt olyan turákálókat nyitnak, amiknek hangulata, arculata van. így mégegyszer meg tudják csinálni a marketing trükköt, csak már használt termékkel-amiket jelenleg a közelben nem lehet kapni, így nem tudod eredetileg mennyi volt. Voltam már turiban, ahol a H&M es nadrág ugyanúgy 5-6 e volt, igaz ujjonnan.

Én ezért nem vagyok hajlandó márkaboltokban vásárolni. Nincs igényem rá, hogy perkáljak egy illúzióért, meg azért hogy elmondhassam, hogy én XY boltban vásárolok, és hogy nagyasszonyosan kivonulhassak onnét egy pár márkajelzéses zacskóval.

Az okos ember tapintással, szaglással, megfigyeléssel vásárol. Azt kell nézni, hogy mi az amit megkapsz, nem a köré felhúzott mítoszt.

2014. szept. 19. 13:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem lennék dühös, mert én eddig mindig olyan ruhákat vettem, amik tetszettek nekem és még most is hordom őket. Nem azért veszem, hogy továbbadjam.
2014. szept. 19. 13:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Engem is kiakaszt, hogy van egy Retro Jeans kabát, ami rohadtul tetszik, és "talán 2x volt rajtam" szöveggel árulják neten (nem 1, és nem ugyanaz a kabát, mert különböző színűek), 20 000-ért, mikor a boltban pont ugyanennyiért adják... 12000nél meg nem adnék többet érte.
2014. szept. 20. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!