Az alternatív kifejezésnek sok jelentése van. Vannak alternatív zenék, mesék, filmek, rajzok, művek, és alternatív életmód is. A zenéről: Általában ez a megfogalmazás rock zenét fed. /Pl.: Gothrock: Dark wave-ből származtatható rockstílus. Zeneileg zárt világ, szövegeiben gyakori téma a halál és az elmúlás..., Dark wave: Zeneileg metál és pszichidelikus sound ötvözet, erős érzelmi kiszolgáltatottságot, depressziót tükröz, de szerintem ide sorolhatóak az elvont zenék is szintipop kategótriában./ Az öltözködésük vagy teljesen hétköznapi az ilyen beállítottságú embereknek, vagy tükrözi a szellemi ÉN-üket, feketében, vérvörös színeknek járnak, sötét sminkkel mutatva a stílust.
2007. nov. 12. 18:54
2/17 anonim válasza:
A szó maga, hogy "alternatív" az nem jelent mást, mint két lehetőség közül "választható". Átvitt értelemben használták, leginkább a '80-as, '90-es években az átlagostól eltérő, kicsit deviáns "életérzésű" fiatalokra. Tehát pl a diszkós gyerekek átlagosnak számítottak, addig "választható" azaz alternatív volt, hogy valaki Depeche Mode-os, vagy heavy metal-os stb.
Aztán amikor már az "alternatív" divattá válik, máris nem alternatív.
Öltözködésben a zömében feketét, komor stílusú darabokat alkalmazó, általában bakancsot vagy nehézkes, vastag talpú cipőt viselő embereket tartják annak, jellemzők a szegecselt bőrruhák, vagy farmer-bőrdzseki párosítás, de az "alternatív" iránti vonzódást legtöbbször az átlagtól eltérni akarás motiválja.
2007. nov. 20. 19:38
3/17 anonim válasza:
Alternatívnak mondhatók például azok az emberek akik itt mindenféle értelmetlen kérdéseket tesznek föl ezen az oldalon.
2007. dec. 29. 22:26
4/17 anonim válasza:
Az alternatív stílus nem rocker! Szóval az első két válasz rossz. Az alternatív stílusúak - az alterosok - hordanak pl. vászonnadrágot (és nem is nagyon feketét, hanem drapp színűt, ilyesmit), kockás cuccokat, szandált, kötött holmit, szóval ilyen laza dolgokat. Zenében pl. Kispál és a Borz, Quimby, Másfél, minden olyan, ami nem széles körben leterjedt, hanem rétegzene. Ezek általában főiskolás, vagy művész(féle) fiatalok.
2008. jan. 11. 20:14
5/17 anonim válasza:
Szerintem az elternatív (maga a szó jelentése is) bármi lehet, ami nem a többség ízlését tükrözi, szal pl. az olyan cuccok, amik jellemzően nincsenek benne a divatmagazinokban.
2008. jún. 6. 18:39
6/17 anonim válasza:
en ugy tudom hogy az aki alternativ stilusban nyomul az tobb fajta zenei stilust szeret.en is igy vagyok vele.az oltozkodes,logos gatya(nem paszentos),lancok pl,a felso meg mikor hogy(egyszer testhezallos maskor meg inkabb logosabb)a cipo meg inkabb skatekos,de ha nagyon meleg van akkor maradok a krisztuskinal-imadom
2008. jún. 17. 15:33
7/17 anonim válasza:
butusok vagytok! Az alternative stilus, egy olyan elvont stilus ami egyáltalán nem rock. sem metál se diszko se stb! az alternativ zene vagy alter ahogy mindenki mongya, egy érzelmet szeretne kifejezni egy dalban, alternativ szavakkal, elvont kifejezésekel.
ez egy emberröl szól aki valamiért öngyilkos kar lenni.
kevesen értik meg ezt a stilust. és mert ez a példa éppen öngyilkosságról szol, nem IMOstilus! legtöbbször boldog egyszerü érzéseket akar tudatni. mint a barátság vagy szerelem. akit érdekelne ez az egész mint zene annak tudom ajánlani: 30Y, heaven street seven, Péterfy bori, Kiscsillag, Kispál és a borz, és még sokan mások =)
2008. szept. 18. 23:36
8/17 anonim válasza:
Üdv!
Valamennyire első kettő kommentelővel értek egyet.
Kockás? Répagatyás? Depis? Öngyilkos?
(Mellesleg ha mostanában felhoznak egy régi stílust új formában..mindenki azt hiszi ilyen az eredeti. Lásd EMO...abszolút nem ezek a mai "teremtmények" az emo képiselői. Ennek is utána kell nézni.)
Az foggyos aki szerint ez az alter.
Én azt mondom mindenki legyen önmaga és azt hallgasson amit szeret és úgy öltözködjön ahogy akar. Egyszerűbb nem? :D
2011. febr. 28. 12:24
9/17 anonim válasza:
A 4. hozzászólnak van igaza!
2011. aug. 25. 10:51
10/17 anonim válasza:
az alternatív manapság nem azt jelenit amit ti mondtatok. a szó jelentése valóba az hogy választani lehet két lehetőség közül. pl a zenében az alt. rock olyan ami rock de ha széles látókörű vagy bevallod hogy elmegy popnak is. amúgy meg az olyanok akik nem olyanok mint a többiek van nekik egyéniségük mert ezt választották nem a divatot vagy azt hogy menők legyenek. tehát valamilyen értelemben a bakancsos bőrruhások is alternatívok de inkább használd rájuk a ROCKER szót. az öngyilkosságra gondolóak meg nem alt.ok hanem EMÓK akik inkább vágják föl az ereiket
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!