Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A cipőről honnan lehet tudni,...

A cipőről honnan lehet tudni, hogy jó méretű?

Figyelt kérdés

Nem tudom, lehet, hogy nem jó méretű cipőket veszek? A számozások tudom, hogy összevisszák, és egy észak kínában gyártott nem biztos, hogy azonos egy dél kínaival, akármilyen márka is legyen... Szóval, hogyan állapíthatom meg, hogy egy cipő jó méretű a lábamra? Mindig kikötődnek a cipőim, és könnyen ki is lépek belőlük, vagy szorítanak. Toljam előre a lábam benne, és ha bele tudom dugni a mutatóujjamat a sarkánál, akkor az nagy lesz, és akármilyen jó, meg jó ára van, nem szabad megvenni?

26 cm hosszú a lábam, ez elvileg mekkora méretnek felel meg? Ffi. Volt már "42"-es és "39"-es cipőm is ami jó volt, szóval sose tudom, de elég sokszor megszívom, és pár nappal később derül ki mindig, amikor már megjáratódott, hogy feltöri a sarkam, vagy pár hónappal később elszakad a lábujjhajlatnál a varrás.

2014. júl. 30. 09:48
 1/5 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy bele kell férnie az ujjadnak a sarkánál. mondjuk ez olyan cipőknél nem feltétel, amiknek tud nyúlni az anyaga, pl sportcipőnél nem gond, ha egy picit szorosabb, mert használat közben hozzátágul a lábadhoz.
2014. júl. 30. 09:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát, az az érzésem, hogy megint beleléptem :( Bele tudom dugni az ujjamat, majdnem tökéletes, de valahogy mégsem érzem azt a pont jót. Nagynak tűnik. Utálok cipőt venni... Egyszer volt olyan, hogy felvettem, és mintha a lábamra öntötték volna, na azóta se volt ilyen.
2014. júl. 30. 09:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Boltban fel kell próbálni, úgy hogy felveszed mindkét felét, bekötöd ahogy kényelmesnek érzed, és járkálsz benne egy kicsit. Ott már érezned kell hogyha nagy vagy kicsi, vagy túl keskeny, túl széles a lábadra.
2014. júl. 30. 10:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Bele kell férnie az ujjadnak, ha nem, akkor kicsi. Nem lehet hogy keskeny a lábfejed? Akkor lehet hogy hosszban jó a cipő, de mégis nagynak tűnik.
2014. júl. 30. 16:20
 5/5 A kérdező kommentje:

A *eichman gyerekosztályán találtam egy érdekes kütyüt. Rá kell állni, és betologatni a lábhoz, és megmutatja hanyas a lábad. Van raja még valami színes csíkozás is, arra nem jöttem rá micsoda. Na szóval ezen a 40 és a 41 közé esik... Az a gyanúm, hogy a kínaiak a 7és feles angol méretet írják 41-nek, a 7-eset, meg 40-nek, de valójában el vannak csúszva egy mérettel kínában, fölfelé. (Az megvan ugye, hogy melltartót se tudnak rendesen beszámozni, és az alakjuk se jó a magyar nőkre)

A lábam egyébként keskeny fazonú, a fűző nélküli,l csak belebújós cipőket fel se próbálom. Még abból is kilépek ami hosszra már kicsi. Szóval csak a fűzősek a jók.

2014. aug. 2. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!