Mit csinaljak? Folyton ruhat vasarolok, viszont rengeteg mas dologra is szuksegem lenne?
Szoval folyton ruhat veszek magamnak, cipot, sminkcuccokat, pafumoket... Most is kineztem magamnak egy ruhat es egy tunikat, de osszesen 30.000 Ft a ketto. Ebbol a penzbol viszont tudnek venni magamnak rengeteg konyvet(mivel itt a vakacio, ezert jo lenne az idot hasznosan eltolteni).
Mindkettot szretnem megvenni, de csak az egyikre van meg a keret. Dolgozni nem tudok menni, mivel kisvarosban elek, ezert nincs meg a lehetosegem.
Ha folyton ruhákat vásárolsz, akkor egyértelműen nincs szükséged újabbra. Nem kell mindent megvenni, ami megtetszik, mert akkor úgyis csak "múló szerelem" és két hónap után elunod, mivel megtetszik valami más.
Húzz egy határt, és tedd fel magadnak a kérdést: tényleg szükségem van rá? Én is ezt szoktam csinálni, kb. egy hónapot makkolok, mielőtt megveszek valamit magamnak. Ha egy hónap után is úgy gondolom "igen, szeretném", akkor megveszem, de az esetek 90 %-ában rájövök, hogy minek?
En mar tel ota kineztem magamnak ezeket a cuccokat, de az aruk miatt nem igazan vettem ra magam, hogy megvegyem.
Most, gondoltam ugyis nyar lesz, megyunk majd neha bulizni, osszeulunk majd a csajokkal es kellene valami ruha.
Aztan rajottem, hogy van 1 viragos ruham, ami soha nem volt meg rajtam, illetve egy borszoknyam, ami szinten meg soha nem volt rajtam eddig. Aztan van egy feher rovidnacim, ami szinten tiszta uj, egy sarga hosszunadragom, ami megint soha nem volt meg hasznalva. Ezzel ugye par hetig ki lehet huzni, mivel nem minden heten megyunk mi bulizni, hanem havonta 1-2x, plusz talalkozni se minden nap talalkozunk.
Hát, ha olyan sok ruhád van, amit még nem is hordtál, akkor minek? Úgy látszik, Neked nem elég egy hónap az átgondolásra :) Inkább könyvet vegyél, azzal jobban jársz.
Két ruhadarabért 30 ezer meg iszonyú sok, biztos nem vennék ilyen drága cuccokat. :/
Akkor szerintem hagyjad, nem kell az Neked. Majd találsz szebbet, jobbat ami megfizethető. :)
Ha megveszed a könyveidet, gondolom, nem 10 könyvet akarsz egyszerre venni (átlag 3000 Ft-tal számolva), akkor biztos marad még a pénzedből, és abból tudsz venni megfizethető cuccot is :)
Igazából tudom, mennyire nehéz leszokni a folytonos vásárlásrol. Én is hasonló cipőben jártam. És úgy sikerült javírtani a "tüneteimen" hogy áttértem az olcsóbb kínai ruhákra és turkálókra. Tudom, slamposan hangzik, de sokszor igazán jó darabokat találok sokkal olcsóbban. És így általában ruhák mellett másra is jut...
Ha tányleg annyi ruhád van, akkor viszont valóban jobb lenne egy kis önmegrtartóztatás. Vagy esetleg próbáld meg pénzzé tenni a régi ruháidat, amiket már meguntál és nem hordasz. Akkor talán lesz még egy kis pénz újabbakra.
Utolso!
Elarulom neked, hogy abszolut nem hangzik furan a turkalozas. En is mindif betevedek egy-egy turiba es mindig veszek valamit, ha nem mas egy topot(amiket olyan 600 ftert kapok meg).
Viszont ott az a helyzet, hogy nem mindig van olyan ruha, ami nekem pont kellene, raadasul en szeretem az ilyen szexibb ruhakat, es ott soha nem talalok.
Kinait meg nem igazan szeretem, mert mindig attol felek, hogy szetmegy rajtam. Amugy volt, hogy nagyon jo akciokat fogtam ki 2.000 ftert vettem rovidnadragot, es nem kinaiban(bar lehet, hogy kinais volt, nem tudom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!