Miért zsibbad a lábam magassarkúban?
December 12-én volt a szalagavatóm, ahol a magassarkúban iszonyúan fájt a lábam, majd egy idő után már elkezdett zsibbadni is. Nagyon magas sarka volt a cipőnek [kb. 8-9 cm], nehéz volt benne menni is, de ez volt a legalacsonyabb azok közül, amik nekem is tetszettek, meg különben se veszem fel sokszor, ha meg mégis, akkor sem hosszú távra.
Azóta viszont azt veszem észre, hogy a kényelmes kis sarkú téli csizmámban is ha többet gyalogolok, akkor nem fáj a lábam, hanem elkezd zsibbadni. Ez miért van? Mit tudok tenni ellene? Gondolom nem valami jó dolog, de anyám lehülyézett, mikor mondtam neki, hogy talán meg kéne kérdezni róla az orvost. Tényleg nem kell ennyire aggódnom? Vagy igenis menjek el?
Nekem volt egyszer olyan, hogy felvettem egy magassarkú, telitalpú cipőt. Több órát volt rajtam, gyalogoltam, vezettem benne, és az egyik lábujjam utána napokig zsibbadt volt. Valószínűleg a kialakítása nem a legjobb, nyom valami ideget, ami miatt zsibbadt.
Szerintem nem kell orvoshoz menni, inkább váltogasd a cipőket, ne csak magasat viselj. Valószínűleg ott van egy ideg, amit a magassarkú cipők nyomnak, attól zsibbad el.
Viselj pár napig kényelmes cipőt, csizmát, és ne minden nap magassarkút, az amúgy sem egészséges.
Nem hordok minden nap magassarkút, sőt :)
Ritkaság rajtam magassarkút látni :)
A kissarkú csizmámat is csak néha hordom, és a szalagavatós zsibbadásig semmi bajom nem volt vele - ha rossz úton (ami mifelénk nagyon sok van) gyalogoltam benne sokat, akkor fájt a lábam, de nem zsibbadt. Nyomni sehol sem nyom, teljesen kényelmes, én pedig még a lapos talpúak között is ritkán találok magamnak kényelmes cipőt, nemhogy a magassarkúak között.
1. nem vagy hozzászokva
2.hol vetted a magassarkút? nekem egyszer volt egy kínais, és lerohadt benne a lábam, aztán vettem deichmannba egy kétszer olyan magasat és semmi bajom nem volt egész buliba. azóta én csak márkásakat veszek, azok sokkal kényelmesebbek és így könnyebb is benne menni:)
18:07-es vagyok
ja és a kínaisnak 7 centis volt a sarka, a deichmannosnak 14 :)
15/L
13:36
pf...
4-6 ezer??? azt hiszed? el vagy tévedve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!