Az érettségire (írásbeli és szóbeli) mit illik, és mit nem illik felvenni?
8-as,
csak neked.
Eleve rengeteg osztály AZT készíttet szalagavatóra, és utána abban is ballag az osztály. Adja magát, hogy azt is veszi fel az ember az érettségin, ha már megvan.
Mi épp kivételek voltunk, csak a szoknyát és blúzt varrattunk, blézert már nem. Matrózgallérunk volt még hozzá.
Kötelező is volt ezt az összeállítást viselni mind írásbelin, mind szóbelin.
Annyi volt a könnyítés, hogy mivel volt vagy 35 fok, a zárt cipőtől eltekintettek. Bár nem illik, nem szóltak a (bőr-) papucsért sem.
Nekünk a szalagavatós ruha volt kötelező szóbelin (matrózblúz + az a szoknya amit varrattunk), írásbelire lehetett nadrág is de a blúz kötelező volt ott is.
Minden nap ahogy hazaértem, mostuk is ki hogy másnapra megszáradjon a blúz mert újra azt kellett felvenni és a dög melegben természetesen aláizzadt az ember.
Én ingben és térdig érő szonyában érettségiztem. És a szoknya nem fekete volt, hanem szürke.
Nekünk megmondták, hogy lehet rövidujjú ingben/blúzban lenni és lányoknak az elegáns rövidnadrágot is elfogadták, nejlonharisnyával. A felsőnek fehérnek kellett lennie, az alsó lehetett kék, szürke, fekete...
Én fekete kosztümben leszek, fehér csipkés felsővel. Szóval, a ballagós cuccban, bár csak 2 írásbelimben leszek ebben, mert esélyes, hogy beleizzadok.
Többi napra keresek fehér felsőt, vagy blúzt.
Cipőt még nem tudom, hogy magassarkú, törpesarkú, vagy balerina.
Én írásbelire egy fehér blúzt fogok felvenni, sötétkék kosztümszoknyával (kabát nem lesz rajtam), és egy szintén sötétkék kendőt kötök majd az ing hajtókájára.
Lesz rajtam egy nagyon csúnya gumióra is, mert az osztályban nincs falióra, telefont meg ugye le kell adni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!