Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ha egy szép, fiatal lány...

Ha egy szép, fiatal lány csinosan öltözködik, azt gyakran "támadják"?

Figyelt kérdés
Könnyebben megkapod a jelzőket más nőktől, vagy férfiaktól, ha odafigyelsz magadra? Nem a jogos esetekre gondolok, amikor az illető ténnyleg kirakja az árut a kirakatba, hanem ha valakinek csak annyi a "bűne", hogy jó teste van, ápolt, csinosan öltözködik, tehát láthatóan szép és ezt nem is rejti véka alá. Mik a tapasztalataitok?
2014. ápr. 19. 13:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
68%

Ez az egész egy nagyon szubjektív téma.

Ami egyes közegekben már provokatív, az máshol teljesen átlagos. Más az elfogadott falun és más városban. Nem lehet általánosan megmondani, hogy "ez ízlsételen" amaz meg nem.

Pl. eggyes sországokban már az is "jogos eset" ha kicsit kivan a bokád, levágják érte a lábadat. Máshol meg a bikinifelső+short összállítás a normális, senkin nincs több ruha. Mindkét helyen árnyékban van 40 fok. Most mondd meg kinek van igaza, és akinek a kultúrája beteg.

Az emberek a mindenkori különbözőnek, másnak, szokatlannak mennek neki. Alapból elméletileg az ádámkosztüm lenne a "normális" és nincs olyan hogy "provokatív ruha, ez csak társadalmi konvenció, és mint ilyen, mindig alakul, változik.

Én speciel már feladtam mások ócsárolását, mert szerintem értelmetlen és káros dolog. Mindnekienk úgyse tudsz megfelelni, szóval élni és élni hagyni.

2014. ápr. 19. 19:22
 12/12 anonim ***** válasza:
Vidéken nőttem fel, Pesten élek, néha hazajárok. Azt vettem észre, hogy Bp-n az a megszokott, hogy a lányok végigmérik egymást, méghozzá feltűnően, de megjegyzést nem tesznek. Itt vidéken (legalábbis nálunk) pedig a csajok egyrésze nem bírja elviselni egymást. :) Az utóbbi időben sokat diákmunkázok, ösztöndíjat is kapok, emiatt 'márkásabb', csinos ruhákat vehetek meg (pl. Zara, H&M, Mango boltokban - de innen tényleg a jobb minőségű, ízléses darabokat! Különben turikban is szoktam vásárolni.), amit itt, ahol felnőttem, a lányok nem tudnak, mert nincsenek ilyen boltok, meg a legtöbb (sajnos) nem engedheti meg magának. Van egy rövid sztorim: minap összefutottam a volt középiskolai évfolyamtársaimmal (akik köztudottan rosszindulatú lányok), flegmán végigmértek és tették a megjegyzéseket, hogy nézek ki, minek veszek fel ilyen idióta blézert ezzel az ocsmány balerinával, minek kell kiöltözni, stb... És ugyanezek a lányok szakították el a barátnőm táskáját még gimiben, csupán mert egy Mango márkajelzés volt rajta. Egyébként senki nem villog a "márkás" cuccaival. Szóval igen, aki csinosan öltözik, valamilyen szinten támadják. Vagy verbálisan, rosszabb esetben fizikailag is, van, aki pedig csak puffog magában, mondván hogy "a hülye qrva magassarkút vett fel a ballonkabáthoz".
2014. ápr. 20. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!