Elegáns vagy gáz?
19 éves srác vagyok, imádom az eleganciát, viszont nem vagyok benne biztos, hogy a mostani öltözködésem az elegáns kategóriába tartozik, vagy a gázba.
Ez az általános napi ruhám:
Barna vagy fekete bőr cipő (nem lakk, magasított sarok)
Fekete farmer
Barna vagy fekete bőr öv (cipőtől függ)
Hosszú ujjú ing, széles gallérral
Nyakkendő - Windsor csomó
Fekete zakó - a felső gombnál begombolva egy picit szűk, de valahol azt olvastam, hogy ennek így kell lennie.
Persze az alap dolgokat ismerem és be is tartom:
-Nyakkendő öv csattjának tetejéig ér, a zakó gallérjának legszélesebb pontjánál sehol sem szélesebb, szimmetrikus a csomó
-Kétgombos zakónak csak a felső gombját gombolom be
-Ing ujja 0.5-1cm-re kilóg a zakó ujja alól
Na most itt igazából az a kérdés, hogy mennyire gáz a fekete farmet felvenni ezzel a kombóval? Nekem nem tűnik gáznak, inkább ad neki egy fiatalos megjelenést, de lehet, hogy rosszul tudom.
jó kis smart casual, némi "cool" felhanggal. Szerezz be néhány extra zakót, hogy tudja variálni, mintás ingek, etc. Ezek apróságok, de sokat dobnak a megjelenésen.
"Ez megint rossz, VAGY mindkettöt begombolod, VAGY csak az ALSÓT!!!!"
Huhh, ez fájt. A T. hozzászóló valószínűleg az átkosban szocializálódott, élénk zöld állig gombolt poliészter öltönyök fehér frottírzoknik és makkoscipők társaságában...
Hogy tiszta legyen mindenkinek: egy soros 2 gombos zakónál felső gomb, egy soros 3 gombos zakó esetén a középső VAGY a középső és legfelső gomb használandó, az alsó minden esetben nyitva marad. Az egysoros öltöny- / sportzakó nyitva is viselhető (kivétel az egysoros szmoking zakó - bármilyen szmokingzakó mindig zárva viselendő). Kétsoros (6 gombos) normál szabású esetén a középső gombsor gombolandó (a felső 2 gomb ennél a típusnál csupán dísz), az alsó gombsor nyitva marad. Mély szabású kétsoros zakó esetén a középső gombsor levasalt, díszgombsor (a felsővel egyetemben) ez esetben valóban az ALSÓ (igen, itt igen) gombsor gombolandó. Míg hosszú, magas gombolású duplasoros zakó esetén a középső és felső gombsor használandó, az alsó sor nyitva marad. Kétsoros zakó MINDIG begombolva viselendő, míg egysorosokat leülésnél ki kell gombolni, míg álló helyzetben tradicionálisan begombolva viselendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!