Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ti mit gondolnátok ha meglátná...

Ti mit gondolnátok ha meglátnátok benne az utcán vagy a suliban?

Figyelt kérdés
gazdagok vagyunk és kaptam egy igazi szőrme bundát a szülimtől....gáz vagy nem? ha hordanám suliba,vagy utcán akkor feltűnő lenne nagyon? lány 16

2014. jan. 4. 03:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
54%
Én szeretem az állatokat és nem vennék fel ilyet. Megvetem azokat aki képes egy élő állatot megnyúzni. Hasonlós sorsot kívánok neki.
2014. jan. 4. 13:51
 12/22 anonim ***** válasza:
67%
Bunda kabát jelleggel vagy mellény esetleg? Szerintem ha mellény lazán fel lehet venni egy börkabat vagy egy vastagabb pulover fele vékonyabb száru nadrággal és valamilyen ehhez illő cipővel. Ha rákeresel Olivia Palermora a google ben sok olyan képet találsz ahol szőrmét visel valamifajta kombinációban. Innen meríthetsz ötleteket.Amugy egy igazi szőrme nem jelenti azt hogy "gazdagok vagyunk", lehet róka szőrme is de akár nerc is igy az árban nagy a különbség. Én nem járnék benne iskolába,inkább iskolán utáni szabadidőmbe venném fel. De nagyban függ attol is hogy hanyadikos vagy és milyen jellegű iskolába jársz. Ha egy állami ahol vannak gyerekek különböző társadalmi osztályokból lehet hogy provokációnak hatna annak a szemében akinek a reggeliének a megvásárlása probléma, mássrészről el is lophatják... De ha egy elit maganiskolába jársz ahol szinte mindenki tehetős vagy nagyon gazdag családból, való ott nem hinném hogy gond lenne mindebből. Függ az is hogy hány éves vagy, ha már 16-17 felett vagy egy jól párosított szettel mutathat is csinosan, de bunda és iskolatáska páros összeférhetetlen..
2014. jan. 4. 15:59
 13/22 anonim ***** válasza:
26%
22 vagyok és imádom a bundákat, a szőrmét. Szerintem 16 évesen még túl fiatal vagy hozzá, a mindennapokra főleg. Tehetősebb összejövetelekre, vagy jeles alkalmakra ajánlott inkább a bunda, egyébként kinéznek. A sok állatvédőnek pedig üzenem, hogy a bundáim mind azoknak az állatoknak a szőrzetéből készültek, amelyeket az apukám lőtt, szóval nem élve lettek megnyúzva és remélem azt is tudjátok, hogy ha az ember nem vadászná le az állatokat, akkor túlszaporodnának és felzabálnák az összes haszonnövényt. Ha ennyire véditek az állatokat, akkor miért nem lázadoztok a farmok ellen pl. ahol a csirkéket, amiket megesztek utána, összezsugorítják egy ketrecbe? Ők is szenvednek, ti pedig esztek húst és állati eredetű táplálékot. Majd, ha nem fogtok enni, akkor beszélhettek arról, hogy mennyire véditek az állatokat. ;)
2014. jan. 4. 16:28
 14/22 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó, te meg biztos egy ostoba szőke liba vagy. A legtöbb bunda nem őzből van, hanem nerc, nyúl, róka,hiúz, párduc, stb..ezek nehezen zabálják fel a haszonnövényt. És másra nem is használható, talán a nyulat kivéve, nercet nem hiszem,hogy valaki eszik..Mellesleg,azért vannak túlszaporodna, mert az ember elveszi a természetes élőhelyüket, így persze,hogy kevesebb helyre jut annyi vadállat, mint régen. Nincs természetes szelekció, mert az ember belenyúlt. Ergo ez is miattunk van, erről nem az állatok tehetnek. És az egy dolog,hogy neked apud lövi le, de tény,hogy a legtöbb esetben élve nyúzzák az állatot, mert max árammal ölik meg,hogy ne sérüljön a szőrme..az áram meg vagy megöli,vagy nem..általában nem. Másrészt, a húst sajnos semmivel nem lehet pótolni, míg a szőrt igen. Hús nélkül meg nem mindenkinek bírja a szervezete, sajnos az enyém sem, az unokatesóm meg kórházba került anaemia miatt,mert vega volt. Nővérem több mint 10 éve húsmentes, állatvédelem miatt, neki jobb a vérképe,mint nekem. Hidd csak el, ha a szervezetem bírná,nem ennék húst sem! Így is keveset eszem,csak amennyit muszáj, és igen,sajnálom azokat is. És ha rajtam múlna, hogy elvágom a csirke nyakát,akkor inkább nem ennék húst,ha belebetegednék se. Pedig falun nőttem, minden héten vágtak csirkét a nagyszüleim, ebben nőttem fel. De én sosem bírtam. Hord csak nyugodtan a bundádat, váljon egészségedre! Én legszívesebben emberbőrt viselnék, azokét,akik a bundához nyúznak állatot..kíváncsi vagyok, milyen reakciókat váltana ki.
2014. jan. 4. 16:56
 15/22 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó! Teljes mértékben egyetértek veled!
2014. jan. 4. 16:59
 16/22 anonim ***** válasza:
54%
Fanni, te vagy? :D
2014. jan. 4. 23:22
 17/22 anonim ***** válasza:
26%
14: Köszönöm, hogy lehülyéztél. Én nem tettem veled/veletek, de te annál inkább velem. Igen, keményen reagálok erre a témára, mert az állatvédők túlzásokba esnek. Talán nem a bundaviselőket kellene támadni, hanem azokat, akik az állatokat megnyúzzák. Ha kvalifikált vadászok lőnék le őket (mint az apukám), akkor nem szenvednének. Apukám a világ minden táján jár vadászatra és így lőtt már nercet is. Vegyük példának a nercet: halakkal, vízimadarakkal táplálkozik. Ha túlszaporodik, akkor hatalmas károkat tud okozni. Ezért kell az embernek beleavatkozni a dolgokba. Nem Magyarországon élek egyébként, de ha még nem volt rajtad bunda, akkor nem is tudhatod a különbséget közötte és egy egyszerű kabát között. A bunda sokkal jobban melegít és negyede annyit sem kell aláöltöznöm úgymond, mert nem fogok fázni. Nekem, ha nem akarom, hogy fázzon a derekam, akkor kiskaput, nagykaput magamra kell vennem, ami a hétköznapokban oké, de egy elegánsabb eseményen már nem igazán. Falun nőttem fel én is, az állatokat mindig normális, már már emberi körülmények között neveltük, de a vágásoknál én sem szerettem ott lenni. Ez pedig azt jelenti, hogy vannak dolgok, amiken túl kell lépni és kész. Abba meg már nem is megyek bele, hogy az állatokat annyian véditek, az embertársak meg háttérbe szorulnak... Én nem tudok azért küzdeni, hogy az utcára kicsapott (sokszor eléggé veszélyes) kutyáknak otthont adjunk, amíg ennyi az utcán és nyomorban élő, éhező gyerek... Ennyi.
2014. jan. 5. 12:05
 18/22 anonim ***** válasza:
80%

És te hazaviszed az éhező gyerekeket? Mit számít az, hogy sajnálom őket? Nem tudok rajtuk segíteni, nekem sincs pénzem. Az viszont semmibe nem kerül,hogy nem hordok szőrmét, és alig eszem húst, legalább MIATTAM nem nyúznak meg állatot. Te meg egyáltalán nem úgy nyilatkoztál előzőleg,mintha Skandináviában élnél,és mínusz 50-ben fagyoskodnál. Mint már írtam, azt megértem. Úgy írtad,mintha divatból viselnéd. Mellesleg, lehet csúnyán hangzik, de a gyerekeken sokan segítenek(szerencsére) míg az állatok háttérbe szorulnak. És még valami..embereket segítő szakmám van. Én épp eleget teszek az emberekért nap mint nap. Mellesleg hála nélkül..(nem pénzre gondolok). Viszont az összes eddigi megmentett állatka hálás volt. Ez a különbség.

Ezt meg pont ma találtam..:) Ide illik.

[link]

2014. jan. 6. 17:28
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
18: Nem viszem őket haza, de hozzájárulok ahhoz, hogy otthonra találjanak és legalább meleg ételt kapjanak. Bundát pedig nem vesz az ember évente, hanem mindegyikből talán van egy ami, ha megfelelően van tartva és vigyáznak rá, egy életen át kitart. Nem Skandináviában élek, most a környékemen sincs brutális hideg, de tavaly télen, amikor -15 alá esett a hőmérséklet igenis szükség volt a bundára, amit egy estélyi ruhára veszek fel, mert ahhoz nem megy a síkabát.
2014. jan. 6. 20:11
 20/22 anonim válasza:
2014. jan. 7. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!