Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Milyen ruhát illik felvenni a...

Milyen ruhát illik felvenni a keresztszülőnek egy keresztelőre?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok és keresztszülő leszek. csak nem tudom mit illik felvenni. elég hosszú, derékig érő hajam van, abból gondoltam csináltatok egy nagyobb kontyot. ruhát viszont nem tudom. kosztümöt semmiképp se veszek fel. gondoltam valami koktélruha-szerűre magassarkúval, de lehet az túl laza egy keresztelőre. és milyen színek illenek oda? fehér és fekete gondolom nem. vagy az élénkebb színek is kerülendők? tanácstalan vagyok. és arra gondoltam, hogy unokatesóm, akit megkeresztelnek lehetne olyasmi színben, mint én. evangélikusak vagyunk, így nálunk nem kötelező a fehér, bármiben lehet a kisgyerek. ez túl giccses? előre is köszönöm a tanácsokat!
2009. nov. 28. 09:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Arra gondolj, hogy a templomban nem lesz meleg. Sőt lehet, hogy hideg lesz. A koktélruha utána az ebédre jó, de a keresztelőn úgyis kabát lesz rajtad.

(Egyébként sehol nem kötelező a fehér, csak szokás.)

2009. nov. 28. 10:02
 2/4 anonim ***** válasza:
56%
Ne haragudj, de szerintem a hívők kinéznének maguk közül, ha koktél ruhába mennél. Szerintem "áldozd fel" magad és bújj kosztümbe. Azt az 1 órát kibírod. Amugy nekem is ez volt a problémám tavaly. Én egy szürke kosztümszoknyát vettem fel egy piros púlóverrel. Nem is fáztam és még elegáns is voltam. :)
2009. nov. 28. 10:05
 3/4 A kérdező kommentje:
csak a szűk család lenne ott, kb 15en. a koktélruha alatt valami egyszerű szabásút értettem, ilyen egyberuhát, egyszínűt. mondjuk tényleg elég hideg szokott lenni. akkor inkább nadrág talán.
2009. nov. 28. 10:10
 4/4 anonim ***** válasza:
56%

A lányom keresztelője 1,5 éve volt, júniusban dög melegben. Szentmise után, 3 keresztelő volt egyszerre, így csak mi voltunk meg a másik 2 család. Volt olyan, aki farmerben volt, és ingben (persze pasi).

Felesleges koktélruha, egy csinos kosztüm vagy bármi ami csinos és jól érzed magad benne. De ha koktélruciban szeretnél, akkor egy szép boleróval jó lesz az is. Nem fog senki kinézni onnan, mert az nem nagy tömeg előtt van, hanem mise után általában, és bár nyilvános, de aligha fog ott maradni a hívő nép.

2009. nov. 28. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!